White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pestifer – Age Of Disgrace (re-issue)

Leestijd: 2 minuten

Het was in het voorjaar van 2010. De Belgische technische metal band Pestifer bracht geheel in eigen beheer Age Of Disgrace uit. Die plaat is inmiddels niet meer op een fatsoenlijke manier te bemachtigen. Daarom brengt het label waar deze Belgen nu zijn getekend, Xenokorp, die debuutplaat opnieuw uit.

Pestifer, in 2010

Wie Pestifer heden ten dagen kent, kent de band als een viertal. Zo is ook Expanding Oblivion de wereld ingeknald. Ten tijden van Age of Disgrace was Pestifer nog een vijftal. In Jérôme Bernard had men toen ook al het vocale front evenals dat de broers Gustin het ritmische hart van de band vormden. Toen had Pestifer echter twee gitaristen, welke beide inmiddels uit de line-up verdwenen zijn.

Age Of Disgrace (re-issue)

De heruitgave van deze plaat komt in een mooi vormgegeven digipak. De liefhebbers moeten wel snel zijn, want Xenokorp heeft deze release gelimiteerd tot slechts 500 exemplaren. Daarbij komt wel dat men middels deze uitgave ook de tracks van de in 2006 uitgebrachte demo als bonusnummers krijgt.

Dat Pestifer de zaken ruim tien jaar geleden al goed op orde had, blijkt op deze heruitgave eens te meer. ‘Contagious’ en ‘Sleepless Century’, wat de eerste twee echte tracks van de plaat zijn, nadat ‘Age Of Disgrace de schijf heeft geopend, laten dat goed horen. Liefhebbers van technisch hoogstaande baslijnen komen hier heel goed aan hun trekken. Pestifer heeft de bas haarfijn in de mix liggen, waardoor de grootse prestaties van Adrien Gustin perfect de oren in weten te sluipen.

De elf tracks die op de originele tracklist van Age Of Disgrace staan, zijn op deze plaat in dezelfde volgorde vertegenwoordigd. Dat houdt in dat ‘The Clue, The Lie And The Death’ de plaat afsluit. Die track is ook de langste van de release. Het technische gehalte van Pestifer komt hier op alle fronten nog eenmaal goed tot zijn recht.

De heruitgave van Age Of Disgrace zet de debuutplaat van de Belgische band Pestifer op een mooie wijze in de spotlight. Mensen die hem destijds niet hebben kunnen bemachtigen, kunnen nu hun kans grijpen. Doe dat!

Pestifer - Age Of Disgrace reissue

PESTIFER ONLINE

Website
Facebook

XENOKORP ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén