White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Debuutalbum Pestifer komt opnieuw uit

Leestijd: 2 minuten

Het was 2010 toen de Belgische technische death metal band Pestifer haar debuutalbum zag verschijnen. Dat album kwam toen nog geheel in eigen beheer uit. Inmiddels zijn de tijden voor dit viertal veranderd, waardoor er ook een mooie gelegenheid is om die plaat weer in de spotlight te zetten.

Via Xenokorp zal Pestifer namelijk het debuutalbum, dat Age Of Disgrace heet, opnieuw zien uitkomen. Dat gaat gebeuren op 3 juni van dit jaar. Als kers op de taart is de release ook nog eens van een nieuwe master voorzien. Overigens geldt dat ten tijden van Age Of Disgrace Pestifer nog als vijftal te werk ging. De band had toen nog een tweede gitarist in de gelederen.

Over Pestifer

In 2020 kwam de Belgische band met Expanding Oblivion. Die plaat, welke ook uit is gekomen via Xenokorp, zorgde ervoor dat deze heren zich in de kijker van White Room Reviews speelden. Hierdoor gold dat Pestifer één van de bands was op Loud & Heavy in Musicon Den Haag. Tijdens die show bleek echter dat Pestifer niet alleen gekomen was om hun meest recente album in de spotlight te zetten. Het kwartet zette een sterke set weg die een breed beeld van deze groep gaf.

Expanding Oblivion was de eerste plaat met gitarist Valéry Bottin in de gelederen. Hij zit sinds 2017 in Pestifer, wat betekent dat hij op Reaching The Void nog niet te horen was. Dat was de tweede langspeler van Pestifer. Of de heruitgave van de debuutplaat betekent dat er ook richting een nieuwe studioplaat gewerkt wordt, is nog niet duidelijk. Zodra daar meer over bekend is, kan dat hier gelezen worden.

PESTIFER ONLINE

Website
Facebook

XENOKORP ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén