White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Peter And The Test Tube Babies – Fuctifano

De Britse punkers van Peter And The Test Tube Babies hebben vele generaties overleefd en rocken er nog steeds op los. In 2017 kwam de band met The Shallot via Arising Empire. Die plaat krijgt nu een opvolger. Via datzelfde label komt Peter And The Test Tube Babies met Fuctifano.

De band bevat nog altijd Peter Bywater als frontman en Strangefish als gitarist. Zij vormen de basis voor de punk die nog steeds klinkt alsof de strijd van eind jaren ’70 en de jaren ’80 nog steeds gevoerd moet worden. Al is het wel zo dat de onderwerpen niet altijd van die tijd zijn. ‘Facebook Loser’ was bijvoorbeeld destijds qua lyrics niet mogelijk geweest. Muzikaal wel, want de punk van Peter And The Test Tube Babies verrast in dat opzicht niet. Het is energiek, de drummer doet tachtig procent van de tijd hetzelfde ritme en de backings knallen er af en toe in.

Dat het niet altijd punk volgende gebaande paden blijkt in de veertien nummers op Fuctifano zorgt ervoor dat er weldegelijk wat valt te genieten bij Peter And The Test Tube Babies. ‘Screwed Down’ is daar een goed voorbeeld van. De Britten durven daar, net als in een paar andere tracks, te flirten met de ska. Die extra dimensie doet de plaat goed. Hierdoor komt er een verrassend element in wat tevens voor variatie zorgt. Anders blijft de punk ook maar zo punk.

Natuurlijk is het de punk die door de aderen van de leden van Peter And The Test Tube Babies giert. Dat blijkt op Fuctifano ook. Wie van punk houdt, zal het daarom als een heerlijke plaat beschouwen. En ja, punk is toch ook voor de punkers?

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén