White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Phil Campbell And The Bastard Sons – We’re The Bastards

Toen Motörhead door de dood van Lemmy ophield, hield het maken van muziek voor gitarist Phil Campbell niet op. Na een soloalbum sloeg hij de handen ineens met zijn zoons en kwam tot Phil Campbell And The Bastard Sons. Inmiddels is die groep toe aan hun tweede langspeler. Via Nuclear Blast komt Phil Campbell And The Bastards Sons met We’re The Bastards.

Phil Campbell And The Bastard Sons

Deze band is opgericht in 2016 nadat Phil Campbell zelf ook al een soloplaat had uitgebracht. Zijn drie zoons maken nu een belangrijk deel uit van de band. In 2018 kwam de groep met The Age Of Absurdity. Die titel had ook bij de huidige tijd kunnen passen. Dat album liet echter wel horen dat Phil Campbell het rocken verre van verleerd was.

We’re The Bastards

De nieuwe plaat van Phil Campbell And The Bastards Sons heeft de dertien als centraal getal. Deze tweede release van het gezelschap heeft niet alleen dertien tracks, welke samen dan weer goed zijn voor ruim vijftig minuten aan muziek, deze verschijnt ook op vrijdag de dertiende. Als dat maar geen ongeluk brengt.

Waar Phil Campbell het met Motörhead nog allemaal met een redelijk rauwe sound deed, is het bij Phil Campbell And The Bastard Sons allemaal een stuk gepolijster. Dat wilt niet zeggen dat het niet rockt. Integendeel. ‘Hate Machine’, een van de langere tracks, vurig gespeeld, ‘We’re The Bastards’, een anthem in spe, en ‘Born To Roam’ zijn daar willekeurige voorbeelden van.

Bij Phil Campbell draait het echt niet alleen om de naamdrager van de band. Hij is de man van de gitaar, samen met zijn zoon Todd. De andere zonen Tyla en Dane zorgen voor respectievelijk de bas en drums en zorgend daarmee voor een strakke basis. Daarbij geldt ook dat Neil Starr de perfecte zanger voor deze sound is. Hier en daar doet het denken aan Alter Bridge en op andere momenten aan de rest van de Amerikaanse hardrock. ‘Destroyed’ zal zelfs bij de punkliefhebbers het goed doen, waar afsluiter ‘Waves’ een nog breder rockpubliek naar de band zal trekken. De rustige kant van de band wordt zo ook niet onderbelicht.

We’re The Bastards is het bewijs dat Phil Campbell And The Bastards Sons niet zomaar een band is die louter naam krijgt door de ex-Motörhead-gitarist. De strak vormgegeven hardrock van deze groep geeft de neiging het glas hoog te heffen.

Phil Campbell And The Bastards Sons - We're The Bastards

Tracklist We’re The Bastards

1. We’re The Bastards
2. Son Of A Gun
3. Promises Are Poison
4. Born To Roam
5. Animals
6. Bite My Tongue
7. Desert Song
8. Keep Your Jacket On
9. Lie To Me
10. Riding Straight To Hell
11. Hate Machine
12. Destroyed
13. Waves

Bonus tracks [limited digipak]:
14. Big Mouth (Live)
15. Freak Show (Live)
16. Dark Days (Live)
17. Rock ‘n’ Roll (Live)

PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS ONLINE

Website
Facebook

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén