White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Witchrider – Electrical Storm

Leestijd: 2 minuten

Oostenrijk is niet direct het land waarbij gedacht wordt aan muziek. Veelal zal men denken aan sneeuw, skiën, schnitzels en sachertorte. Toch heeft Oostenrijk ook op het gebied van muziek genoeg interessants te bieden. Witchrider is daar een voorbeeld van. Die band gooide hoge ogen met Unmountable Stairs. Nu heeft Witchrider haar langverwachte tweede langspeler, Electrical Storm, daar. Die plaat verschijnt via Fuzzorama Records, net als zijn voorganger.

Witchrider

Het debuut van Witchrider kwam op de redactie binnen als een complete verrassing. De hoes deed denken aan M.C. Escher. Dat was nog maar een voorbode van iets zeer goeds. De pakkende rock, waarbij de invloeden van de desertrock aanwezig waren, smaakte naar meer. Toch duurde het een flinke poos voordat dit uit Graz afkomstige gezelschap de opvolger klaar had.

Electrical Storm

Deze nieuwe plaat van Witchrider komt met elf tracks. Negen van die nummers hebben een speelduur van tussen de vier en vijf minuten, twee zijn korter. Witchrider lijkt er op voorhand een goede flow in te houden. Er kan al verklapt worden dat dit ook bij het luisteren van de plaat zeker een waarheid blijft.

Oostenrijkers zijn vanuit vele posities te bekijken. Wie vanuit het noordwesten van Europa naar deze mensen kijkt, ziet iets compleet anders dan wat de Hongaren zien. De Italianen zien hen weer anders. Die vele gezichten van de Oostenrijkers lijken perfect samen te komen in de sound van Witchrider. Electrical Storm is namelijk een veelzijdige plaat.

Foo Fighters, Kyuss en meer

Als men de muziek van Witchrider moet omschrijven, dan kan worden gesteld dat men in ‘You Lied’ ergens tussen Foo Fighters en Kyuss hangt, terwijl de semi-ballade ‘Keep Me Out Of It’ hints naar Diablo BLVD in zich heeft. ‘It’s Crooked’ durft zelfs qua riffs Marilyn Manson aan te grijpen. Dat doet Witchrider wel door deze in een blend met Muse en Queens Of The Stone Age te verwerken.

Van stevig rocken tot rocken middels het plaatsen van het plaatsen van de juiste noten; het zit allemaal in de muziek van Witchrider. Men heeft dan wel even moeten wachten op de tweede langspeler van Witchrider, maar met Electrical Storm heeft men een voortreffelijk presentje weten te maken voor iedereen die het zwaar heeft door corona en voor hen die dat niet hebben. Kortom, een aanrader voor iedereen.  

Witchrider - Electrical Storm

Tracklist Electrical Storm

 1. Shadows
 2. You Lied
 3. Electrical Storm
 4. I Am Confused
 5. Mess Creator
 6. Let Go
 7. First You Break
 8. Keep Me Out Of It
 9. It’s Crooked
 10. Come Back
 11. The Weatherman

WITCHRIDER ONLINE

Facebook
Bandcamp

FUZZORAMA RECORDS ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén