White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rebelstar – The Black Widow Anthems

Leestijd: 3 minuten

Het was zo’n tien jaar geleden. Ergens op een zaterdagochtend tijdens de koffiepauze van een repetitie wijdde oud-recensent Hans K. uit over Rebelstar, een band waarvan hij niet begreep dat zij nog geen grotere bekendheid had kunnen krijgen. Rebelstar II was net uit. Inmiddels is het 2023, is Hans K. alweer zeven jaar niet meer onder ons en komt Rebelstar met The Black Widow Anthems.

Rebelstar

Geprezen om hun catchy hardrock met een aanstekelijke drive erin, heeft het toch lang geduurd voordat Rebelstar II een opvolger kreeg. Serge Naberman en Bart Pellinkhof hebben inmiddels versterking gekregen van niet de minste muzikanten. Op gitaar schitter Conrad Hultermans inmiddels. Deze ex-gitarist van X-Tinxion kan onder andere ook gekend worden van 5150, de Van Halen-tribute band.

De drummer in Rebelstar is sinds 2020 Ciro Palma. Hij was eind jaren ’90 nog een tussenpaus bij Within Temptation tussen de eerste en tweede periode van Ivar de Graaf. Met deze muzikanten erbij heeft Rebelstar nieuw elan gevonden en is in de studio onder leiding van Serge Naberman zelf het nieuwe materiaal opgenomen.

The Black Widow Anthems

Het resultaat daarvan wordt gevormd door de tien nummers die op de tracklist van The Black Widow Anthems prijken. ‘Under A 100.000 Stars’ is met net iets meer dan vijf minuten de langste track van de plaat, waarmee die met een verschil van exact twee secondes met ‘Somebody Save Our Souls’ deze kroon grijpt.

Opener ‘One More Time’ zet gelijk de toon. Rebelstar is niet de studio in gedoken om op safe te spelen. Het is duidelijk dat dit moest knallen en dat doet het ook. ‘Hold On To The Night’ is daar ook een goed voorbeeld van. De opzwepende hardrock van Rebelstar klinkt niet alleen vol vuur, het is ook puik verzorgt. Tel daarbij op dat de groep ook gevoel heeft voor catchy refreinen en hooks en men snapt ook dat de tracks door blijven zingen in het hoofd van de luisteraar als de plaat allang gestopt met spelen is.

KISS-connectie

Op The Black Widow Anthems krijgt Rebelstar ook nog mooi bezoek. In ‘All Messed Up’ wordt de solo gespeeld door niemand minder dan Bruce Kulick, terwijl ook oud-gitarist Martijn Niggebrugge hier nog te horen is. De ex-gitarist van KISS, die ook gekend kan worden van Grand Funk Railroad, gooit de solo er met een mooie schwung in, maar, eerlijk is eerlijk, hun eigen Conrad Hultermans doet hier zeker niet voor onder. Daarmee heeft Rebelstar namelijk een gitarist in huis die dit genre maar wat goed aanvoelt. Overigens is Kulick niet de enige gast op deze plaat. Er is namelijk in ‘Fast & Furious’ ook nog een rol weggelegd voor Casper van der Woord, die tegenwoordig in Downcast Collision te vinden is.

Saillant detail is dat Rebelstar The Black Widow Anthems eindigt met een track die ‘Start Rocking’ heet. Ondanks dat deze track perfect is om een feestje goed te openen, is het daarna tijd voor de repeatknop, want dat is iets dat onvermijdelijk is. Rebelstar heeft de liefhebbers lang laten wachten maar met The Black Widow Anthems vlamt met tien maal op een manier waarmee ze duidelijk maken dat de band vol vuur terug aan het front is.  

Rebelstar - The Black Widow Anthems

Tracklist The Black Widow Anthems

01. One More Time
02. All Messed Up
03. Somebody Save Our Souls
04. In Murder They Trust
05. Fast & Furious
06. Hold On To The Night
07. Scared of the Devil
08. Under a 100.000 Stars
09. Full Circle
10. Start Rocking

REBELSTAR ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén