White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ruïm – BLACK ROYAL SPIRITISM – I – O SINO DE IGREJA

Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk is hij vooral bekend van zijn tijd in Mayhem, maar Blasphemer is een muzikale veelvraat die waarschijnlijk maar matig stil kan zitten. Onder de noemer Ruïm komt hij dan ook weer met een nieuwe band, welke in Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja de debuutplaat kent. Dat album verschijnt via Peaceville Records.

Ruïm

Zo gezegd is Ruïm dus de nieuwe band van Blasphemer, wat niet wegneemt dat hij ook actief is in onder andere Aura Noir. In Ruïm doet hij bijna alles zelf. Alleen de drumpartijen heeft hij uit handen gegeven. Daarvoor is CSR zijn kompaan, die gekend kan worden van zijn werk in onder andere Agressor. Gezien hij een Fransman is, kan gesteld worden dat het hier om een internationale samenwerking gaat. De opnames voor deze debuutplaat zijn dan ook in Frankrijk gedaan, een land waar de black metal de laatste jaren van eervolle kwaliteit is gebleken.

Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja

De debuutplaat van Ruïm is de eerste van het drieluik van Black Royal Spiritism. Daarmee is ook gelijk het middelste deel van de titel duidelijk. In het totaal heeft Ruïm op Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja acht tracks staan. Daarvan is opener ‘Blood Sacrifice Enthronement’ de langste. In die meer dan tien minuten durende track laat Blasphemer met zijn nieuwe makker horen dat de black metal toch wel heel erg door de aderen stroomt, maar dat het experiment altijd op de loer ligt. Net als men denkt dat hier een tamelijk veilige black metal plaat te wachten staat, trekt het duo zich terug om sferische noten te gaan plaatsen, om van daaruit weer op te bouwen.

Dat experiment zorgt er ook voor dat Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja niet altijd gelijk goed zal landen. Sommigen gaan echt wel een extra luisterbeurt nodig hebben om dit te kunnen pruimen, iets wat bij bijvoorbeeld ‘The Black House’ begrijpelijk is. Daarentegen staan er ook pure black metal knallers op als ‘Black Royal Spiritism’, welke de kracht van Ruïm onderstrepen. Ook daar sijpelen de invloeden van experimenten door, maar het geheel vlamt daar zonder moeite te hoeven doen om het te begrijpen.

Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja is het bewijs dat Ruïm een creatieve insteek op de black metal laat zegevieren door juist de black metal wel in de hoofdmoot te plaatsen. Op sommige momenten veilig, op andere gewaagd, maar al met al een prima debuut.

RUÏM - Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja

TRACKLIST BLACK ROYAL SPIRITISM – I – O SINO DE IGREJA

1. Blood.Sacrifice.Enthronement [10:09]
2. The Triumph (Of Night & Fire) [04:36]
3. The Black House [05:36]
4. Black Royal Spiritism [07:08]
5. Evig Dissonans [05:21]
6. Fall Of Seraphs [06:01]
7. Ao Rio [04:01]
8. O Sino da Igreja [04:08]

RUÏM ONLINE

Facebook
Instagram

PEACEVILLE RECORDS ONLINE

Website
Webstore
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén