White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blasphemer komt met debuutplaat RUÏM

Leestijd: 2 minuten

Rune Eriksen, in de wereld der duistere metal beter bekend als Blasphemer, komt met de debuutplaat van zijn band RUÏM. Die eerste langspeler van deze band komt met een zeer bijzondere titel. De plaat heet namelijk Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja.

De debuutplaat van RUÏM komt op 26 mei uit via Peaceville Records. Het album zal in het totaal acht nummers gaan tellen. Buiten de versies op CD, elpee en digitaal komt er ook een gelimiteerde gouden vinyl-uitgave. De liefhebbers zijn dus gewaarschuwd, want de pre-order is al van start gegaan. Check daarvoor deze locatie.

Rune Eriksen

Blasphemer, Rune Eriksen dus, zullen de meeste liefhebbers van de black metal direct herkennen als de voormalig gitarist van Mayhem. Hij kwam na het fameuze De Mysteriis Dom Sathanas in de band en bleef daar tot en met 2008. Ook kan hij gekend worden van onder ander Aura Noir en Vltimas.

In RUÏM neemt hij zelf voor deze debuutplaat de zang, gitaar en bas voor zijn rekening. Alleen voor de drumpartijen heeft hij gezelschap in dit project. Die worden gedaan door de Franse César Vesvre, die gekend kan worden van zijn werk in Aggressor en Thagirion.

De metalheads die bekend zijn met het werk van Mayhem zullen in de tracklist nog iets opvallen. Inderdaad, ‘Fall Of Seraphs’ stond ook op de eerste plaat van Mayhem waar Blasphemer op speelde, een track die hij ook schreef. Nu heeft hij dat opnieuw onder handen genomen. Daar krijgt RUÏM ook gezelschap van Proscriptor McGovern van Absu. Genoeg redenen om deze release in de gaten te houden.

RUÏM - Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja

Tracklist Black Royal Spiritism – I – O Sino De Igreja

1. Blood.Sacrifice.Enthronement [10:09]
2. The Triumph (Of Night & Fire) [04:36]
3. The Black House [05:36]
4. Black Royal Spiritism [07:08]
5. Evig Dissonans [05:21]
6. Fall Of Seraphs [06:01]
7. Ao Rio [04:01]
8. O Sino da Igreja [04:08]

RUÏM online

Facebook
Instagram

PEACEVILLE RECORDS ONLINE

Website
Webstore
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén