White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sadus – The Shadow Inside

Leestijd: 2 minuten

Ooit was het een viertal, daarna veel naam gemaakt als drietal en inmiddels is ook dat aantal niet meer actueel. Sadus is namelijk sinds het vertrek van meesterbassist Steve Di Giorgio een duo en als duo heeft men dan ook The Shadow Inside opgenomen. Die eerste studioplaat sinds 2006’s Out For Blood komt uit via Nuclear Blast.

Sadus

Varend op de wave van de thrash die in de jaren ’80 vanuit de Verenigde Staten over de wereld golfde, wist ook Sadus al snel naam te maken. Hun eigen insteek op het genre, waarbij de imposante technische skills een belangrijke troef waren, zorgde voor veel fans. ‘Hen die bassen in dit genre, moeten Sadus toch wel hebben gebast, om zich bassist te kunnen noemen,’ zei ooit een old school thrash fan tegen de ondergetekende.

The Shadow Inside

Het heeft dus zeventien jaar geduurd en de band heeft ook nog eens de ballen om toch aan de slag te zijn gegaan zonder Steve Di Giorgio. Darren Travis heeft naast alle vocalen en gitaarpartijen daarom nu ook de baslijnen in deze band op zijn rekening staan, wat in ‘The Devil In Me’ sterk naar voren komt. John Allen is en blijft zich gewoon vermaken met zijn drumkit, waar hij zijn handen al vol aan heeft.

Het opnameproces voor The Shadow Inside heeft gezorgd voor tien nieuwe tracks van Sadus. Dit Amerikaanse duo vindt direct in opener ‘First Blood’ de langste track van deze release. Daarvoor moet bijna zeven minuten worden uitgetrokken, maar dat komt mede door de inleidende noten en de daaropvolgende opbouw van de song. Het is, als het gas echt ingedrukt wordt, duidelijk dat Sadus teruggekomen is met de thrash immer hoog in het vaandel.

Hoog niveau

Ook zonder een bassist van meneer Di Giorgio in de gelederen weet Sadus een hoog niveau aan te halen als het gaat om riffs. En hoe. ‘It’s The Sickness’, welke ook als single uitkwam, laat dat goed horen. Op sommige momenten op The Shadow Inside lijkt het wel alsof het vuurtje nog hoger aangewakkerd wordt op momenten dat men denkt dat dit niet meer kan. Men moet de nekspieren dan ook wel echt goed opwarmen als men deze plaat opzet. ‘Ride The Knife’ is daar een goed voorbeeld van. ‘Anarchy’ laat zelfs horen dat er ook op vocaal gebied meer mogelijk is dan misschien gedacht.

Als duo heeft Sadus met The Shadow Inside vooral een vurige thrash plaat bomvol heerlijke riffs, opzwepende ritmes en gierende solo’s weten te maken. Daarom is het ook goed om hen daarop te beoordelen en dan moet zeer zeker gesteld worden dat tal van bands een moord zouden doen om een plaat als deze op de planken te brengen. Wat een lekkere terugkeer!

Sadus - The Shadow Inside

TRACKLIST THE SHADOW INSIDE

1. First Blood
2. Scorched And Burnt
3. It’s The Sickness
4. Ride The Knife
5. Anarchy
6. The Devil In Me
7. Pain
8. No Peace
9. New Beginnings
10. The Shadow Inside

SADUS ONLINE

Bandcamp
Facebook
Instagram
X / Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén