White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Scar Of The sun – Inertia

Griekenland is één van de landen met per inwoners gemiddeld het hoogste aantal metalbands. Als een band zich dan in de kijker daar wilt spelen, moet deze van goede huizen komen. Scar Of The Sun is een band uit Griekenland en staat inmiddels getekend bij Napalm Records. Via die platenmaatschappij komt Scar Of The Sun met Inertia.

Scar Of The Sun

De band is al opgericht in 2004, maar staat niet bekend als een groep die in een hoog tempo releases de markt op pompt. Tussen de eerste langspeler, A Series Of Unfortunate Concurrencies uit 2011, en de tweede zat vijf jaar. Die tweede plaat, In Flood, kwam net als diens voorganger uit via Scarlet Records. Die platenmaatschappij is dus verlaten om via Napalm Records de wereld nog meer aan de voeten te krijgen.

Inertia

Op deze derde langspeler van Scar Of The Sun, welke dus wederom na een periode van vijf jaar uit komt, staan elf tracks. Samen zijn die goed voor een kleine driekwartier aan muziek. Deze moderne metalband uit de Griekse hoofdstad heeft op de plaat, buiten de intro ‘Hydrogen’, geen tracks van een bijzondere lengte staan.

Dat deze Grieken staan voor een mooie partij aan de moderne insteek op de metal blijkt onder andere sterk in ‘I Am The Circle’. Die track is ook als single online te vinden. De kracht van Lamb Of God en het gitaarwerk van Soilwork lijken hier samen te komen. Zeker het melodieuze werk tilt de sound naar een hoger niveau.

Mix en master

De plaat is in Athene zelf opgenomen en gemixt door Terry Nikas. Vervolgens heet de allmighty Jens Bogren voor de mastering in Zweden gezorgd. Die man weet hoe metal moet klinken en heeft een waslijst aan topreleases op zijn naam staan. Dat zorgt er ook voor dat de sound hier mooi uitgebalanceerd naar voren komt. Het drieluik ‘Quantam Leap Zero’ laat dat goed horen. Haast cleane gitaarnoten blijven overeind naast heftig drumwerk en brute vocalen. Andersom geldt dat ook voor de cleane vocalen.

‘Oxygen’ laat horen dat die cleane partijen samen, dus gitaar en zang, ook prima samen gaan. Op die manier weet Scar Of The Sun ook op te bouwen naar iets intens. Dat is wel wat Scar Of The Sun erg goed doet. De band weet te spelen met de contrasten in de metal, zonder daarbij het geheel uit het oog te verliezen.

Het is de derde plaat van Scar Of The Sun, maar waarschijnlijk is Inertia voor deze Grieken wel de stap naar meer. Wie een muzikaal aantrekkelijke, brede plaat die ook nog een goed klinkt, kan maken, kan veel metalharten veroveren.

Scar Of The Sun - Inertia

Tracklist Inertia

1. Hydrogen
2. Inertia
3. I Am The Circle
4. Quantum Leap Zero I: Torque Control
5. Quantum Leap Zero II: Transition To Turbulence
6. Oxygen
7. The Fallible Experiment
8. Quantum Leap Zero III: Thrust
9. Singularity Collapse
10.Zenith To Minos
11.Anastasis

Scar Of The Sun online

HOMEPAGE
FACEBOOK
INSTAGRAM 

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén