White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Zombi – Liquid Crystal EP

Afgelopen jaar bleek eens te meer dat het duo van Zombi een unieke plaats in de muziekwereld inneemt. Hun langspeler 2020 onderstreepte hun gave om te betoveren. Nu heeft Zombi met Liquid Crystal, wat een ep is, al een opvolger voor die langspeler. Niet geheel verrassend verschijnt Liquid Crystal via Relapse Records.

Zombi

Zoals gezegd is Zombi een duo. Steve Moore en A.E.Paterra zijn verantwoordelijk voor de gehele sound. De eerste doet alles wat niet met drums te maken heeft en die tweede doet juist alles wat daar wel mee te maken heeft. Daarmee is de rolverdeling het best omschreven. Met Spirit Animal, Escape Velocity en het afgelopen jaar verschenen 2020 heeft Zombi platen in de hand die uniek zijn.

Liquid Crystal EP

Deze nieuwe ep van dit duo telt vijf tracks. De speelduur is langer dan men zou verwachten van een ep. Dat komt doordat ‘Turning Points’ meer dan elf minuten duurt. Tel daarbij op dat opener ‘Mangler’ ook de vijf en halve minuut passeert en ‘Black Forest’ de zes passeert en men snapt waarom deze ep wel even de tijd nodig heeft van de luisteraar.

De tracks op Liquid Crystal laten horen dat Zombi als vanouds de luisteraar op allerlei manieren weet te betoveren. De hallucinerende ritmes in ‘Mangler’ doen denken aan de post-rock, terwijl ‘Liquid Crystal’ naar Pink Floyd neigt. Die band kan ook worden gebruikt als referentie voor ‘Turning Points’. Men zou Zombi dit nummer ook in een leeg Pompeï zien spelen. De kracht van de opbouw en het juist plaatsen van noten en klanken weet Zombi als geen ander in te zetten.

De ep Liquid Crystal laat horen dat Zombi nimmer gaat vervelen. De instrumentale rock van dit duo geldt als de maatstaf voor hoe men als duo in de post-rock op verbluffende wijze de luisteraar kan imponeren. Let wel, de Zombi legt de lat erg hoog voor concurrentie.

Zombi - Liquid Crystal EP

Tracklist Liquid Crystal

  1. Mangler
  2. Chant
  3. Liquid Crystal
  4. Turning Points
  5. Black Forest

ZOMBI ONLINE

Website
Bandcamp

RELAPSE RECORDS ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén