White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Seethr/Her Fault – The Presence Of Absence

Eigenlijk komen er te weinig vanuit: split-ep’s. Het zijn voor de liefhebbers juweeltjes. Dat moeten de Belgische bands Seethr en Her Fault ook hebben gedacht. Zij hebben dan ook in 2021 de handen ineen geslagen met de zeven tracks tellende ep In The Presence Of Absence al resultaat.

Seethr

De eerste drie nummers zijn voor Seethr. Deze Antwerpse band, niet te verwarren met Seether, is inmiddels ter zielen gegaan, maar dat zegt niks over hun muziek. De snerpende black metal in ‘Salix Pendula’ zorgt ervoor dat men zich echt presenteert als lust voor de niche. Wie van obscuur houdt, gaat hiervan genieten.

‘Absence’ is vervolgens een instrumentale interlude, om de mensheid weer even met beide benen op de grond te zetten. De sferische klanken van de met strijkstok bespeelde contrabas zorgen voor rust, zodat er nog even adem gehaald kan worden voordat ‘Nebulae’ erin knalt.

Her Fault

De overige vier tracks op In The Presence Of Absence zijn voor Her Fault. Misschien moet er eigenlijk gesteld worden dat er vijf track zijn, want ‘Her Fault/Dulle Griet’ kan ook als twee nummers gelden. Andersom geldt dat ‘Abhorrent’ juist ook alleen sferisch is. Het echte vuurwerk van Her Fault start in ‘Her Fault/Dulle Griet’. Dan blijkt gelijk hoe intens de sound van deze Belgen is, want naast de black metal lijken zowel de doom als sludge ook te strijden om hun aandeel in de sound.

Dat Her Fault niet over de gebaande paden loopt, valt te prijzen. Het tot op het bot voelbare ‘S.O.D.’ is daar een goed voorbeeld van. Overigens heeft dit niks met de gelijknamige band te maken. Dat men donker, hard en vurig uit de hoek kan komen zonder per se een hoog tempo te voeren, wordt hier op groteske manier geëtaleerd. Klasse.

Ten eerste geldt dat In The Presence Of Absence split-ep’s meer dan rechtvaardigt. Dit soort releases zijn waardevol. Daarnaast geldt ook dat Seethr en Her Fault de gitzwarte vlag voor de aan black metal gelinkte donkerheid met trots laten wapperen.

Seethr & Her Fault - The Presence Of Absence

Tracklist In The Presence Of Absence

  1. Seethr – Salix Pendula 06:36
  2. Seethr – Absence 04:24
  3. Seethr – Nebulae 06:53
  4. Her Fault – Abhorrent 01:56
  5. Her Fault – Her Fault / Dulle Griet 06:54
  6. Her Fault – S.O.D. 06:38
  7. Her Fault – Guilty Pleasure 03:33

Seethr online

Facebook
Bandcamp
Instagram

Her Fault online

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén