White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Siena Root – Revelation

Leestijd: 2 minuten

De Zweedse rockband Siena Root draait al zo’n twintig jaar mee, maar kent sinds de afgelopen jaren toch een ander gezicht. Dat zit hem niet direct in de sound, maar door de komst van Zubaida Solid. Met haar opnieuw in de gelederen heeft Siena Root nu de nieuwe plaat daar, Revelation. Dat album verschijnt via Atomic Fire Records.

Siena Root

Deze uit Stockholm afkomstige band laat zich inspireren door de rock van eind jaren ’60 en ’70. Doordat de band ook het orgel in de sound heeft opgenomen, welke bespeeld wordt door de eerder genoemde Solid, kenmerkt dat ook de sound. Voordat Revelation daar was, had de groep al zeven releases uitgebracht.

Revelation

In elf nummers laten deze muzikanten horen dat zij de invloeden van onder andere Pink Floyd, Deep Purple en Avatarium mooi kunnen combineren. Opener ‘Coïncidence & Fate’ laat de combinatie van die eerste twee mooi horen, terwijl de ballade ‘Dusty Roads’ ook het karakter van die laatst genoemde meepakt. Dat zit hem vooral in het stemgeluid, wat warm en vol is. De krachtige stem van Solid heeft ook iets blues-achtigs in zich, wat perfect is voor de sound van de band.

Dat het niet alleen de ‘70’s rock is wat de klok slaat, blijkt uit onder andere ‘Leaving The City’, ‘Madhukauns’ en ‘Little Burden’. Die eerste en tweede zijn nummers waarin Siena Root de luisteraar mee neemt naar de sferen van het Midden-Oosten en India, waarbij de rust troef is. ‘Little Burden’ onderstreept ook die licht experimentele kant van Siena Root. De sound lijkt daar ook nog beïnvloed te zijn door de experimentele kant van The Beatles, Eric Clapton en Sting.

Revelation is een langspeler geworden waarop Siena Root veel gezichten laat zien. En van welke kant je ook kijkt, het is allemaal stralend wat zij doen. De tijden van de ‘60’s en ‘70’s doen op een eigen manier herleven.

Siena Root - Revelation

Tracklist Revelation

 1. Coincidence & Fate 4:41
 2. Professional Procrastinator 3:10
 3. No Peace 2:49
 4. Fighting Gravity 3:32
 5. Dusty Roads 6:01
 6. Winter Solstice 2:51
 7. Dalecarlia Stroll 3:55
 8. Leaving The City 4:53
 9. Little Burden 3:53
 10. Madhukauns 6:01
 11. Keeper Of The Flame 5:00

Siena Root online

Facebook
Instagram
Twitter

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén