White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Aidan & The Wild – Revelation Never Came

Leestijd: 2 minuten

Tsja, wat moet er gezegd worden over de periode van de welbekende pandemie. Het positieve moet eruit worden gehaald en dat betekent dat veel artiesten ook wat creatiever met hun eigen wezen zijn omgaan. Voor Aidan & The Wild gold dat er een kans was om de debuutplaat Revelation Never Came op te nemen en uit te brengen. Daarvan is inmiddels ook een luxere uitgave uit.

Aidan & The Wild

Het klinkt niet Nederlands, maar het is eigenlijk zo oer-Nederlands als Goudse kaas, stroopwafels en De Wallen. Achter Aidan & The Wild gaat de begenadigde muzikant Diederik van den Brandt schuil. En ja, dat klinkt dan wel weer veel Nederlanders. Echter, zet men de plaat op, dan verdwijnt dat idee ook weer snel, want de sound klinkt eerder logisch voor een afkomst van de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Revelation Never Came (deluxe)

Deze heruitgave van Revelation Never Came laat door Aidan & The Wild de coronaperiode ook nog een beetje vieren. Op deze release staan namelijk de tien tracks die misschien wel niet zo waren opgenomen als corona niet dominant over het wereldbeeld wilde zijn én nog vier tracks van één van de weinige liveshows uit die periode.

Die liveshow was een vreemde eend in de bijt. Aidan & The Wild speelde namelijk in de Effenaar een set van vier tracks in diezelfde periode. De video hiervan is te zien op het platform van de Eindhovense zaal, speciaal voor concerten in de tijd dat er geen waren. Zo komen ‘You Needn’t Worry’, ‘It’s Alright’, ‘Running’ en ‘What It Ain’t’ op twee manieren aan bod op deze uitgave. Dit zorgt er ook voor dat de totale speelduur een uur is én dat men ook nog eens een lekker beeld krijgt van hoe deze band live is.

Revelation Never Came van Aidan & The Wild is een van die lichtpuntjes van een bijzondere periode. Deze luxere uitgave viert daarom niet alleen de kunst van het muziek maken op het snijvlak van folk, indie en americana, maar ook de subtiele intensiteit van nummers live spelen.

Aidan & The Wild - Revelations Never Came 2022

Tracklist Revelation Never Came

 1. Running
 2. It’s Alright
 3. The Whip
 4. You Needn’t Worry
 5. I Am The Highroad
 6. Never Crossed My Mind
 7. I Surrender To Thee
 8. Revelation Never Came
 9. What It Ain’t
 10. These Shallow Waters
 11. You Needn’t Worry (Live at the Effenaar)
 12. It’s Alright (Live at the Effenaar)
 13. Running (Live at the Effenaar)
 14. What It Ain’t (Live at the Effenaar)

Aidan & The Wild online

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén