White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sixx A.M. – Hits

Leestijd: 3 minuten

Als er al vijf studioplaten uit zijn, drie ep’s op de wereld zijn afgevuurd en er nog geen samenvatting van dat alles geven is, dan moet er wel een soort van compilatie-album volgen. Dat moeten de heren van Sixx A.M. ook gedacht hebben. Via Better Noise Music komt Sixx A.M. namelijk met Hits.

Sixx A.M.

De grote blikvanger in Sixx A.M. is natuurlijk Nikki Sixx. Toch zijn de andere twee kernleden ook vertegenwoordigd in de naam. A.M. staat niet voor after midnight, het tijdstip waarop Sixx pas begint te leven, maar voor Ashba en Michael. Ja, DJ Ashba en James Michael staan ook in de naam, voor hen die dat nog niet wisten.

Het Mötley Crüe-icoon begon de band in het eerste decennium van deze eeuw. The Heroin Dairy Stories uit 2007 en het daarop volgende This Is Gonna Hurt, welke verscheen in 2011, lieten horen dat Sixx met zijn nieuwe kompanen het rockpubliek flink in beweging wist te krijgen. De pakkende rocktracks zijn voor het brede publiek perfect verteerbaar.

Hits

De nieuwe plaat is dus de compilatierelease van Sixx A.M. en om direct maar met de deur in huis te vallen: ook voor de fan die elke release al heeft, is het interessant. Op Hits heeft Sixx A.M. een drietal nieuwe tracks voor de liefhebber in petto. Tevens zijn er ook wat alternatieve takes van al bekende tracks te horen.

Die nieuwe tracks, welke als bonusnummers aangeduid worden, zijn ‘The First 21’, ‘Penetrate’ en ‘Waiting All My Life’. Die eerstgenoemde valt dus samen met het boek dat over Nikki Sixx verschenen is. Het nummer is duidelijk een autobiografische noot en onderstreept Sixx’ jongere jaren. Wie goed luistert, hoort nog een knipoog naar Queen en The Beatles.

‘Life Is Beautiful’

Het verhaal van Sixx A.M. begon allemaal met de single ‘Life Is Beautiful’. Dat is ook de track die Hits opent. Tevens is dat ook de afsluiter van dit mooie carrièreoverzicht van deze rockers. De release eindigt namelijk met die track, maar dan met alleen de piano als begeleiding en de vocalen. Dat zorgt voor een zeer ingetogen, indrukwekkende versie. Ooit is er een grote artiest geweest dat alleen de beste tracks ook uitgekleed overeind blijven. In dat geval zegt dat genoeg over deze track van Sixx A.M..

Sixx A.M. had natuurlijk geen compilatiealbum uit te hoeven brengen om te onderstrepen dat zij rocken. Toch is Hits een plaat die meer doet dan louter het vieren van Sixx A.M., want daarvoor zijn de extra tracks interessant genoeg.

Sixx A.M. - Hits

Tracklist Hits

Life is Beautiful 3:35
This is Gonna Hurt 3:56
Lies of the Beautiful People 3:58
Pray for Me 4:13
Rise 3:53
Stars 3:50
Maybe It’s Time 4:21
Skin 3:25
Belly of the Beast 3:47
Are You With Me Now 4:02
Girl with Golden Eyes 4:20
Accidents Can Happen 4:07
Gotta Get it Right 3:12
We Will Not Go Quietly 4:20

NEW BONUS TRACKS:
The First 21 – 3:20
Talk to Me – Radio mix 3:39
Penetrate 4:38
Waiting All My Life 3:17
Skin – Rock Mix 3:50
Life is Beautiful – piano vocal 3:06

Sixx A.M. online

Website
Facebook
Twitter

BETTER NOISE MUSIC

Website


0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén