White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Smokey Mirror – Smokey Mirror

Leestijd: 2 minuten

Het proces had lang geduurd, maar aan alles komt een eind. Zo ook aan het wachten op de debuutplaat van de Amerikaanse rockers van Smokey Mirror, welke de swingende gitaarmuziek al jaren presenteert. Via Rise Above Records komt Smokey Mirror met de debuutplaat die gewoon naar de band zelf genoemd is.

Smokey Mirror

De Amerikaanse groep uit Texas weet wat het is om gitaar te spelen. Sinds halverwege het vorige decennium is de groep actief en aan de eerste langspeler is lang gewerkt, om daarbij ook soms tot halt te zijn geroepen. Het viertal heeft uiteindelijk het proces dus toch afgerond, waarmee de band een nieuw visitekaartje in handen heeft.

De debuutplaat

Die eerste langspeler van dit kwartet telt een tracklist met daarop negen tracks. Afsluiter ‘Recurring Nightmare’ is met ruim anderhalve minuut niet eens de kortste track van deze schijf. Die akoestisch intermezzo is een mooie, rustgevende afsluiter van de plaat. De kortste track is echter ‘Fried Vanille Spider Trapeze’, een niemendalletje waar men het gevoel van het zuiden van de Verenigde Staten even kort vangt, inclusief mondharmonica.

Echter, de muziek waar Smokey Mirror voor staat is energieke rock. Opener ‘Invisible Hand’ opent net als ‘Sacrificial Altar’ op een manier die doet denken dat hier een liveplaat opgezet is. Dat is de energie die goed gevangen is in de opnames. Het gitaarspel, waarbij de duellerende solo’s het geheel naar mooie hoogtes doet stijgen, is een belangrijke troef. Soms lijkt men in een jamsessie van Led Zeppelin terecht te zijn gekomen, terwijl andere momenten juist de trippy kant van Black Sabbath van invloed lijkt te zijn.

Smokey Mirror laat op deze eerste langspeler uit hun carrière horen dat zij weten hoe men de gitaarliefhebber moet inpakken. Dit is vlammende rock met het gevoel dat niet alles gepolijst hoeft te zijn om te schitteren. Juist niet.

Smokey Mirror - Smokey Mirror

Tracklist Smokey Mirror

  1. Invisible Hand 4:55
  2. Pathless Forest 4:24
  3. Magick Circle 8:09
  4. Alpha-State Dissociative Trance 2:43
  5. Fried Vanilla Spider Trapeze 1:12
  6. Sacrificial Altar 7:29
  7. A Thousand Days in the Desert 5:32
  8. Who’s To Say 6:19
  9. Recurring Nightmare 1:38

Smokey Mirror online

Bandcamp
Facebook
Instagram

Rise Above Records online

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén