White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sons Of The Rain – Easy Heavy Duty Commercial Automatic

Leestijd: 2 minuten

De jaren ’90 gaf bands veel ruimte om te experimenteren. Natuurlijk waren er genoeg bands die de geijkte paden volgden, maar het anders denken werd goed gewaardeerd. Eén van die exponenten in Nederland was Sons Of The Rain. Hun tweede langspeler is destijds wel opgenomen, maar nooit uitgekomen. Tot nu. Via het bescheiden platenlabel M-PX komt Easy Heavy Duty Commercial Automatic van Sons Of The Rain alsnog uit.

Sons Of The Rain

Mocht er nog geen belletje gaan rinkelen: Sons Of The Rain was één van die bands uit het Zuid-Limburgse die het niet moest hebben van de hardcore. Deze groep liet zich breed beïnvloeden, waardoor de eigenzinnige sound invloeden van de industrial, rock en metal herbergde. Hun eigen sound zorgde voor een snel groeiende fanbase, maar nog voor het uitkomen hun tweede langspeler, hield Sons Of The Rain het wegens andere inzichten onderling het voorgezien.

Easy Heavy Duty Commercial Automatic

Dankzij M-PX zijn de opnames, die waarschijnlijk menig liefhebber al vergeten was, afgestoft waardoor die tweede langspeler dus alsnog uitkomt. De elf tracks waren destijds al in een studio in de Ardennen opgenomen. Deze nummers onderstrepen wel het eigen karakter van de band.

In het trippy ‘Preach’ weet Sons Of The Rain bijna op een hallucinerende wijze op de luisteraar in te spelen. Daartegenover staat dat ‘Dehumanized’ doet denken aan een mix tussen Public Enemy en Ministry. De groove en strakheid in combinatie met de opzwepende teksten en de vertellende nieuwslezeres zal nu de verlangens naar de vervlogen tijden alleen maar aanwakkeren.

Drumwerk

Eén van de zaken waar Sons Of The Rain bekend om stond, was het drumwerk van Mark Kerkhofs. Hij betrok veel meer bij zijn drumstel dan de standaard drumkit. Dat is ook te horen op Easy Heavy Duty Commercial Automatic. Het is alleen al leuk om een hoorspel te doen om te luisteren wat hij allemaal inzet als extra’s. Dat geeft ook extra body mee aan de sound, zonder dat het een show om die zaken wordt.

Easy Heavy Duty Commercial Automatic is de plaat van Sons Of The Rain welke onderstreept dat het anders denken in dit karakter gegoten zit. De liefhebbers van crossover en experimentele rock en metal zullen enorm gaan genieten dat deze release toch nog op de markt komt, na al die jaren. Beluisteren kan via deze link.

Sons Of The Rain - Easy Heavy Duty Commercial Automatic

Sons Of The Rain online

Facebook

M-PX online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén