White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sunrunner – Sacred Arts Of Navigation

Wie de cover ziet van de plaat, heeft waarschijnlijk niet direct het idee dat het gaat om een band die zich op het snijvlak van progressieve rock en metal begeeft. Die artwork past echter wel goed bij de titel van de plaat, want de volkeren van weleer wisten meer dan wij ooit zullen vermoeden. Het gaat hier om de plaat Sacred Arts Of Navigation van Sunrunner. Dat album verschijnt via Fastball Music.

Sunrunner

De band, Sunrunner, richt zijn pijlen natuurlijk ook op de wijsheid van de mensheid van weleer. Een ‘sunrunner’ is namelijk iemand die de wijsheden baseert op de zon en de maan. Sunrunner is afkomstig uit de Verenigde Staten en bracht in 2011 de eerste langspeler uit, na in 2008 gevormd te zijn.

Sacred Arts Of Navigation

Deze vierde langspeler van Sunrunner telt elf tracks. Eerlijk is eerlijk, afsluiter ‘Navigating The Apocalypse’ trekt daarvan direct de aandacht. Die afsluiter van Sacred Arts Of Navigation bestrijkt een speelduur van meer dan twaalf minuten. Daarmee is het veruit de langste track van de plaat. Daarover later meer.

Muzikaal laat Sunrunner horen van een brede markt thuis te zijn. Het opzwepende ‘Obstacle Illusion’ hangt ergens tussen Iron Maiden en de power metal, terwijl ‘Promise Of God’ meer de progressieve kant aanhaalt. Daarbij komt ook dat ‘Acadia Morning Ride’ de akoestische, instrumentale kant van de band een toneel geeft. De link met de natives lijkt op die manier ook aangehaald te worden.

Twaalf minuten

Zoals gezegd kan het magnum opus van Sacred Arts Of Navigation gevonden worden in de afsluiter van Sunrunner. ‘Navigating The Apocalypse’ start met een instrumentale passage waar zelfs Pink Floyd nog van invloed lijkt, om vervolgens gestaag alles op te voeren. Daar blijkt dat de heren van Sunrunner, want deze track is een productie van alle vier de leden, tot grootse daden in staat zijn. Tel daarbij de magnifieke job van Marcus Jidell daarbij op en men snapt dat het hier wel snor zit met wat te horen is.

Sunrunner laat op Sacred Arts Of Navigation horen dat zij het progressieve publiek stevig vast kan houden. De thematiek van de plaat onderstreept dat deze heren een duidelijk visie hebben.

Sunrunner - Sacred Arts Of Navigation

Tracklist Sacred Arts Of Navigation

 1. The Launch
 2. Promise of Gold
 3. Faraway Worlds
 4. Invisible Demon of Ideology
 5. Where is my Home
 6. Acadia Morning Ride
 7. Obstacle of Illusion
 8. Dragonship
 9. Last Night in Tulum
 10. No Mess, No Magic
 11. Navigating the Apocalypse

Sunrunner online

Website
Instagram
Facebook

FASTBALL MUSIC ONLINE

Website
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén