White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Hu – Rumble Of Thunder Deluxe Album

Leestijd: 3 minuten

Als men tegenwoordig over Mongolië praat, zal men al snel The Hu in de mond nemen. Is er sinds de machtige Genghis Kahn een vertegenwoordiger van dat land geweest die zo succesvol was? Terwijl dit gezelschap momenteel het ene na het andere festival in Europa plat speelt, komt het album van afgelopen jaar opnieuw uit. Nu gaat het dan wel om Rumble Of Thunder Deluxe Album, welke The Hu wederom via Better Noise uit ziet komen.

The Hu

The Gereg en Rumble Of Thunder zijn de platen die inmiddels uit zijn van deze bijzondere band. Echter, hun status reikt veel verder dan dat. The Hu is enkele jaren geleden in hun thuisland onderscheden met de Orde van Genghis Khan, de hoogst mogelijk onderscheiding aldaar. Gezien The Hu de Mongoolse erfenis naar de muziek trekt, is dat ook niet gek.

Rumble Of Thunder Deluxe Album

De succesplaat van afgelopen jaar komt dus nu in een luxere versie uit. Op CD telt die release drie extra nummers, maar de vinyl-uitgave kent er in het totaal acht meer dan het origineel. Vier tracks staan er in een akoestische versie op, waardoor het gebruik van hun bijzondere instrumentarium nog meer tot zijn recht komt. Dat blijkt wel in ‘Bii Biyelgee’. Het opzwepende karakter gaat echter niet verloren, evenals de typerende keelzang die ook terug komt.

Het succes en de opvallende verschijning van deze band opent ook wegen. Dat blijkt ook met twee samenwerkingen die hier op de luxe uitgave staan. In ‘Black Thunder’, welke er ook nog in een uitgebreidere versie én een akoestische versie op staat, komt Serj Tankian meedoen. De frontman van System Of A Down heeft natuurlijk een ideale stem voor deze stijl. Verrassender is dan misschien wel samenwerking met William DuVal. De Alice In Chains-zanger doet in de nieuwe versie van de instant klassieker ‘This Is Mongol’ mee.

Rumble Of Thunder Deluxe Album onderstreept de machtige verovering van de wereld door The Hu. Waar Genghis Khan dit ooit met een imposant leger en vernieuwende legertechnieken deed, doet deze band dat muziek, met hun thuis land hoog in het vaandel. Vanuit het hiernamaals zal de almachtige Genghis Khan meer dan tevreden toekijken, wetend dat er eindelijk een waardig opvolger is.

The Hu - Rumble Of Thunder Deluxe Album

Tracklist Rumble Of Thunder Deluxe Album

 1. “This Is Mongol” Монгол билээ 3:44
 2. “Yut Hövende” Юүт Хөвэндэ 5:34
 3. “Triangle” Учиртай гурав 4:12
 4. “Teach Me” Надад заа 3:58
 5. “Upright Destined Mongol” Босоо заяат Монгол 4:49
 6. “Sell the World” Дэлхийгээ зар 4:23
 7. “Black Thunder” Хар аянга 4:15
 8. “Mother Nature” Байгаль эх 6:57
 9. “Bii Biyelgee” Бие биелгээ 4:18
 10. “Segee” Сэгээ 4:39
 11. “Shihi Hutu” Шихи Хуту 7:09
 12. “Tatar Warrior” Татар дайчин 5:03

Bonusmateriaal (LP)

13 Black Thunder (Extended) 8:59
14 This Is Mongol (feat. William DuVall of Alice In Chains) 3:41
15 Black Thunder (feat. Serj Tankian and DL from Bad Wolves) 4:28
16 Mother Nature (feat. LP) 4:33
17 Bii Biyelgee (Acoustic) 5:12
18 Black Thunder (Acoustic) 4:53
19 This Is Mongol (Acoustic) 3:32
20 Mother Nature (Acoustic) 6:04

THE HU ONLINE

Website
Instagram
Facebook
Twitter
TikTok

BETTER NOISE MUSIC

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén