White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Theosophy – Bleeding Wounds Of The First And The Last

Leestijd: 3 minuten

Mensen oordelen en mensen oordelen heel snel. Maar wie kent het landschap ver achter de Oeral? Wie kent de personen in persoon? En wat is de gedachte achter de black metal? Nee, mensen moeten niet op voorhand oordelen omdat een band woonachtig is in Rusland. De muziek spreekt. Laat dat duidelijk zijn. Theosophy kwam onlangs met Bleeding Wounds Of The First And The Last. Die plaat verscheen via Epictural Production.

Theosophy

Misschien een nieuwe naam in de oren, maar wie de black metal uit Rusland een beetje in het oog heeft, weet dat dit geen nieuwkomer is. Sterker nog, Theosophy vond haar oorsprong in 2004, lang voordat het WK Voetbal en de Olympische Winterspelen in Rusland plaatsvonden. Toen was dit kwartet al in de duistere wereld van de black metal gestapt.

Deze uit Siberië afkomstige groep had voor Bleeding Wounds Of The First And The Last al vijf langspelers uitgebracht, waaronder het tweeluik Eastland Tales. Daarnaast zag Theosophy in 2022 ook nog een livealbum op de markt komen, terwijl men in een ver verleden ook nog een split met Bizarrekult heeft gedaan. Geen band die stilzit dus.

Bleeding Wounds Of The First And The Last

Zes nummers telt de nieuwe plaat. Daarmee schotelt dit viertal de liefhebber meer dan veertig minuten aan muziek voor. Alleen ‘Ash’ haalt de vijf minuten net niet, de rest gaat over de zes minuten. Opener ‘Bleeding Wounds Of The First And The Last’, welke direct de kracht van Theosophy laat horen, is met richting de negen minuten ook direct de langste van dit album. Die track laat horen dat zowel de Scandinavische scène van de jaren ’90, met daarbij de symfonische kant van de eerdere platen van Dimmu Borgir bijvoorbeeld voorop, als de huidige Franse scène van invloed lijken. Echter, men moet niet vergeten dat Theosophy al bijna twintig jaar bezig is, langer dan menig band in Frankrijk anno 2023 dus.

‘Majesty Of The Two Rivers’ is een groteske black metal song waar de melodieuze kant misschien wel de vlaggendrager is. ‘Ash’ staat daarentegen juist voor die gemene, snelle, vurige kant. Daar wordt vanaf de eerste tellen het vuur aan de schenen van de luisteraar gelegd. Opdat gij zult dansen! ‘The Spirit Of Tarma’, met zijn slepende, ingetogen begin, is vervolgens misschien wel het meest indringende wapenfeit van deze Russen. Niet direct snel, maar vooral heel intens. Geen metalhead die zijn of haar haren er niet op zal laten wapperen.

Oordeel als gij geluisterd heeft! Dat beval moge duidelijk zijn. Theosophy heeft namelijk met Bleeding Wounds Of The First And The Last een machtige black metal plaat die niet uitblinkt in originaliteit, maar in intensiteit en vurigheid. Precies wat nodig is voor een puike black metal plaat.

Theosophy -Bleeding Wounds Of The First And The Last

Tracklist Bleeding Wounds Of The First And The Last

  1. Bleeding Wounds of the First and the Last
  2. Majesty of the Two Rivers
  3. Ash
  4. The Spirits of Tarma
  5. Only the Wind Blows Wherever It Was
  6. Over the Empty Valleys

Theosophy online

Bandcamp
Facebook
Instagram
VK

Epictural Production online

Bandcamp
Facebook


0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén