White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Threshold – Dividing Lines

Leestijd: 2 minuten

Threshold hoeft geen introductie meer. De progressieve metalband rondom gitarist Karl Gloom draait al meer dan drie decennia mee. Toch was het na Legends Of The Shires lang wachten op een nieuw album. Die plaat is nu daar. Via Nuclear Blast komt Threshold met Dividing Lines.

Threshold

Eind jaren ’80 ontstond het allemaal maar die enige factor die sindsdien in de band zit, is dus Karl Gloom. Toch moet ook Richard West, de toetsenist, ook niet vergeten worden, want hij was er bij Wounded Land, de debuutplaat, ook al bij. Verder heeft de groep de nodige wisselingen gehad. Land Of The Shires was pas de eerste plaat met Glynn Morgan aan het front. Die had de erfenis om Damian Wilson én Pete Morten op te volgen. Morgan speelt namelijk ook gitaar, naast dat hij zingt.

Dividing Lines

In een ruim uur neemt Threshold de luisteraar mee door het landschap waar de band nu voor staat. Gedurende die reis passeren er tien tracks. Twee daarvan duren meer dan tien minuten. ‘The Domino Effect’ gaat over de elf minuten heen en laat horen dat Threshold alle facetten van de progressieve kant van zowel de rock als metal uitstekend in de vingers heeft. Daarbij is het sublieme gitaar- en toetswerk een belangrijk element. De momenten dat zij met elkaar de strijd aangaan voor de spotlight, wat ook in ‘Complex’ sterk naar voren komt, zijn geniaal te noemen. Dat is toch wel de kracht van Threshold.

Het mooie van Threshold is dat de band wel in de progressieve hoek zit, maar dat ze ook pakkend uit de hoek kunnen komen. Dat komt bijvoorbeeld in ‘King Or Nothing’ duidelijk naar voren, zonder dat de band aan haar eigen karakter verliest. Mede daardoor, die afwisseling van intensiteit, is Dividing Lines een nieuw meesterwerk van Threshold geworden.

Threshold - Dividing Lines - Artwork

Tracklist Dividing Lines

1.Haunted
2.Hall Of Echoes
3.Let It Burn
4.Silenced 04:37
5.The Domino Effect
6.Complex 05:50
7.King Of Nothing 05:08
8.Lost Along The Way
9.Run
10.Defence Condition

Threshold online

Website
Facebook
Twitter
Instagram
Bandcamp

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén