White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ayreon – Universal Migrator Part I & II

Leestijd: 2 minuten

De wereld zag er nog heel anders uit. Internet was nog steeds iets relatief nieuws en men had net ervaren dat de computers toch niet crashten bij de switch van 1999 naar 2000. Dat was ook het jaar waarin Ayreon met het tweeluik van Universal Migrator kwam. Die beide platen zijn nu opgepoetst en samen in één uitgave opnieuw ter beschikking, met dank aan Music Theories Recordings.

Ayreon

Arjen Lucassen had zichzelf te overtreffen met Universal Migrator, want het twee jaar eerder uitgekomen Into The Electric Castle kon toch niet overtroffen worden? Dat soort uitdagingen gaat Ayreon nooit uit de weg, met dit tweeluik bewees hij dat. Inmiddels is het dus meer dan twintig jaar geleden dat hij middels deze platen zijn vierde en vijfde langspeler uitbracht.

Heden ten dagen is Ayreon misschien nog wel groter dan destijds. De spaarzame shows die hij speelt, zijn keer op keer een groots spektakel, waarbij zowel de muziek, de show als het keurkorps aan internationaal gelauwerde gastmusici bewierookt worden. Doordat hij zichzelf in de luwte bescheiden opstelt, neemt Lucassen voor sommigen een haast mythische vorm aan.

Universal Migrator, Part I & II

Nu komt Universal Migrator dus opnieuw uit. Dat gebeurt in meerdere vormen, waarbij de muziek ook in een 5.1 surround te genieten is. Feit is wel dat men de muziek echt onder handen genomen heeft, zonder daarbij aan de inhoud zelf te tornen. De nieuwe mix en master geven het nog meer glans. Op deze manier komen Iron Maiden’s Bruce Dickinson en Damian Wilson, die destijds twee korte periodes bij Threshold had gezeten, nog heftiger de woonkamer in. Aan die gastbijdrages is natuurlijk ook niks veranderd.

De echte fan zal van deze uitgave smullen, want in een bijzondere versie ervan zit er bijvoorbeeld ook een comicbook bij. Zij treffen ook nog een extra cd aan, waarop niet eerder uitgebracht materiaal van Ayreon te genieten valt. Zodoende legt Ayreon de fans middels deze heruitgave van het tweeluik Universal Migrator flink in de watten. Kortom, uren aan genot voor de zintuigen.

Ayreon - Universal Migrator Pt1 PT2

Tracklist Universal Migrator Part I & II

CD1
01 The Dream Sequencer
02 My House On Mars
03 2084
04 One Small Step
05 The Shooting Company Of Captain Frans B. Cocq
06 Dragon On The Sea
07 Temple Of The Cat
08 Burried By The Wind
09 And The Druids Turn To Stone
10 First Man On Earth
11 The Dream Sequencer Reprise

CD2
01 Chaos
02 Dawn Of A Million Souls
03 Journey On The Waves Of Time
04 To The Quasar
05 Into The Black Hole
06 Through The Wormhole
07 Out Of The White Hole
08 To The Solar System
09 The New Migrator

ARYEON ONLINE

Facebook
Twitter
Youtube

MASCOT LABEL GROUP

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén