White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tragedian – Seven Dimensions

Leestijd: 2 minuten

Het was al aan het begin van dit kalenderjaar dat de Duitse metalband Tragedian met hun langspeler Seven Dimensions is gekomen. De plaat, die uit is gekomen via Pride & Joy Music en in de Benelux verspreid wordt door Suburban, geraakte echter pas een flinke tijd later op de redactie. Geen reden om deze release links te laten liggen.

Tragedian

De Duitse door power en speed metal beïnvloede band is opgericht in 2002 door de Amerikaanse gitarist Gabriel Palermo. De band opereert vanuit Duitsland en verwelkomde nog niet zo lang geleden middels Joan Pabón een nieuwe zanger. Hij is niet het enige lid dat sinds 2019 in de Tragedian zit. Ook de bassist en toetsenist waren op het in 2017 uitgekomen Unholy Divine nog niet van de partij.

Seven Dimensions

Deze vierde langspeler van Tragedian schotelt op de cd-uitgave veertien tracks voor. Twee daarvan, de duet versie van het rustige doch sterke ‘Crying In The Rain’ en de radioversie van ‘Forces Of The Light’, zijn exclusief op deze uitgave te vinden. Met die tracks erbij duurt de cd Seven Dimensions ruim meer dan een uur.

Ondanks de wisselingen in de line-up is Tragedian niet uit de hoek waar deze al zat gekomen. Opener ‘Rising Rage’ en het daarop volgende ‘Aloneness’ zetten de lijn der power en speed metal op een pakkende manier voort. ‘Out Of The Dark’, waar Dan Palmer mee komt doen, stelt daarbij de toetsen ook wat nadrukkelijker op het toneel. Hierdoor krijgt de band wel een wat meer smooth geluid dan in de eerste twee tracks. Mede daardoor komt de gitaarsolo wel heel sterk uit de verf.

Gasten op Seven Dimensions

Dan Palmer is zeker niet de enige gast op Seven Dimensions  die door Tragedian wordt verwelkomd. In ‘Bringer Of Dreams’ komt Wade Black meedoen, terwijl ‘Forces Of The Light’ wordt opgesierd door de komst van Zak Stevens. Overigens is die track, welke de afsluiter van de standaarduitgave is, met een kleine zeven minuten de langste van Seven Dimensions. Hier is de kracht van de melodie in de metal van Tragedian duidelijk te horen.

Misschien is het even wennen aan een nieuw stemgeluid, maar Seven Dimensions laat horen dat Tragedian de focus nog steeds op de power en speed metal heeft. Liefhebbers van de opzwepende, melodieuze kant van de metal zitten nog steeds goeds bij deze Duitsers.

Tragedian - Seven Dimensions

Tragedian online

Website
Facebook
Twitter

Pride & Joy Music online

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén