White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Unfelled – Pall Of Endless Perdition

Leestijd: 2 minuten

Australië heeft een rijke metalscène. Gezien hoeveel mensen worden, heeft het land op het Zuidelijke halfrond namelijk veel bands. Saillant detail: sommige leden komen we wel op meerdere plekken tegen. Dat is ook iets wat opgaat voor Unfelled. Die band heeft nu de eerste langspeler daar. Pall Of Endless Perdition ziet Unfelled verschijnen via Season Of Mist.

Unfelled

Ooit begon het als een project van D., dezelfde als gekend kan worden van Woods Of Desolation. De eerste jaren deed hij alles zelf en bracht toen ook een demo uit. Dat was in 2017. Inmiddels is Unfelled zes jaar verder en heeft D. ook twee andere leden in de line-up verwelkomd. Drummer Vlad is geen onbekende, want hij is ook onder andere van Drudkh de drummer. Daarnaast was hij ook op de plaat van Woods Of Desolation te horen. Overigens hij dan weer de enige niet Aussie in de line-up.

Pall Of Endless Perdition

In zesendertig minuten knalt Unfelled er zeven nummers doorheen. Afsluiter ‘A Diadem Embattled’ geldt als de langste track van dit album. Dat nummer gaat over de zeven minuten heen. Ook ‘Veil Of Perdition’ kan als lang bestempeld worden met haar meer dan zes minuten aan muziek. ‘Evanescent’ staan dan weer voor de korte tracks op Pall Of Endless Perdition, want Unfelled gaat daar met net over de grens van de drie minuten heen. Dat kan dus ook, hoewel het hier wel een meer sferisch niemendalletje is tussen al het furieuze, opzwepende geweld in.

Vanaf opener ‘An Epoch In Bloodshed’ is het namelijk duidelijk dat Unfelled louter gekomen is om de black metal te verspreiden. Snelle, hakkende drums, schelle gitaren en ijzige screams zorgen ervoor dat er niet om het genre heen gedacht kan worden. Het furieuze ‘The Opposer’ laat dat goed horen. Hier worden geen compromissen gesloten met andere genre. Puur black metal. Dat geldt ook voor de productie. Het klinkt rauw, wat schel en daarmee ook obscuur en donker.

Unfelled laat met Pall Of Endless Perdition horen dat zij de black metal hoog in het vaandel dragen. Het moge duidelijk zijn dat men zich alleen en volledig daarop richt. Kortom, niet origineel, maar wel furieus, strak en rauw. En dat is juist ook goed.

Unfelled - Pall Of Endless Perdition

Tracklist Pall Of Endless Perdition

1. An Epoch in Bloodshed (5:50)
2. The Opposer (4:39)
3. Wreathed Wings (4:08)
4. Veil of Perdition (6:13)
5. Transcendent Legacy (4:33)
6. Evanescent (3:13)
7. A Diadem Embattled (7:31)

Unfelled online

Facebook
Bandcamp

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén