White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Vibrant – Trying To Survive

Leestijd: 2 minuten

Nee, de Poolse band Vibrant zal niet direct bij een groot publiek een belletje doen rinkelen. Dat is ook niet gek, want de band heeft afgelopen jaar pas de tweede langspeler uit haar carrière uitgebracht. Die release is geheel in eigen beheer tot stand gekomen. Dat album van Vibrant kwam met de naam Trying To Survive.

Vibrant

De band uit Polen bestaat uit vier personen, waarbij de bezetting toch al behoorlijk klassiek voor de metal genoemd kan worden. In 2013 is de band ontstaan en twee jaar later bracht Vibrant The Hell Is Around Me uit. Dat was dus voordat Trying To Survive uitkwam het enige wapenfeit van deze dus niet zo productieve band.

Trying To Survive

Het is niet zo dat zeven jaar niks uitbrengen heeft geresulteerd in een volgepropte plaat. Hoewel het een langspeler is, staat er maar voor nog geen half uur aan muziek op. In die tijdspanne passeren zeven nummers de revue, waarvan opener ‘Dead Eyes’ en het daarop volgende ‘Blackjack’ de langste tracks zijn. Beide gaan richting de vier en een halve minuut en zijn ook de enige die over die grens van de vier minuten heen gaan.

Waar er in de eerste noten op Trying To Survive nog gedacht kan worden dat Vibrant zich laat voeden door Gojira, blijkt daarna de invloed van Metallica aan het eind van de jaren ’90, de power van Lamb Of God en Pantera en het opzwepende van het ter ziele gegane Diablo BLVD uit België of Life Of Agony veel prominenter in de mix. ‘Salute’ is een voorbeeld van die krachtige, vurige kant van Vibrant, iets wat goed combineert met het rockende van het gros van de songs.

Het had langer gekund, maar beter kort en krachtig dan te veel opvullers. Die zijn hier niet van de partij, waardoor Trying To Survive zeven tracks Vibrant op haar best is. Nu maar hopen dat deze Polen niet weer zo lang wachten met een nieuwe langspeler.

Vibrant - Trying To Survive

Tracklist Trying To Survive

  1. Dead Eyes 04:25
  2. Blackjack 04:29
  3. Trying Survive 03:55
  4. This Night 03:25
  5. The Last Man on the Earth 03:42
  6. Salute 03:50
  7. Słodka pieśń 03:16

Vibrant online

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén