White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Von Mollestein – The Order Of The Fist

Leestijd: 2 minuten

Dat Von Mollestein geen band als andere is, was bij aankomst van The Order Of The Fist al duidelijk. Gepaard met goed ingepakt ‘human flesh’, vers geslacht, kwam de nieuwste release aan op de redactie. Het was duidelijk dat de beleving van deze nieuwe plaat gestart was.

Von Mollestein

Het duo uit het oosten van het land is inmiddels een aantal jaar samen en daarin hebben zij niet stil gezeten. Hun sound is goed uitgedacht, waarbij de elementen van de black en death vakkundig worden gepenetreerd door de industrial en zelfs de eurodance. De obscure thematiek komt voort uit de lust voor horror en aanverwanten.

The Order Of The Fist

In tien tracks, welke samen goed zijn voor zo’n vijfendertig minuten aan muziek, sleurt Von Mollestein de luisteraar op The Order Of The Fist bruut heen en weer tussen de boven genoemde invloeden. Opener ‘My Friend Ricky’ doet nog denken dat de begindagen van Cradle Of Filth vooral van invloed zijn, maar naarmate de plaat vordert, snapt met het geheel beter. Of niet. Dat is aan de luisteraar. Feit is dat men wel open moet staan om van de gebaande paden af te wijken.

Dat blijkt duidelijk in ‘Jacky Boy’, waar Von Mollestein de luisteraar presenteert op een trip richting een Duitse bunker voor een illegale rave, om de black niet uit het oog te verliezen. ‘Zwartnacht’ trekt vervolgens de industrial van onder andere Ministry ook nog het geheel in, om in deze orgie om de black metal heen de climax vakkundig op te bouwen. Bij vlagen is het alsof Onheil regelrecht in een militaire parade voor het Kremlin marcheert.

Het lugubere feit aan The Order Of The Fist is dat Von Mollestein het lukt om de meest obscure black metal purist aan het dansen te krijgen, of de gebrainwashte EDM-lover richting de black te verleiden. Deze plaat is niet wat het lijkt en is daarom juist een beleving van begin tot eind.

Von Mollestein - The Order Of The Fist

Tracklist The Order Of The Fist

1.My Friend Ricky 03:52
2.For Dark Glory 03:03
3.Jacky Boy 04:44
4.Zwartnacht 04:20
5.We Suck You In 02:29
6.Blood On The Dancefloor 03:29
7.Midnight Meateater 03:47
8.Voodoo Death 03:01
9.With Hate Im In Love 03:17
10.To Err Is Divine 03:27

Von Mollestein online

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén