White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rebelstar, Nouked @Paard, Den Haag

Leestijd: 3 minuten

Vrijdag 14 april. Het was niet alleen de dag waarop de langverwachte plaat van Metallica uitkwam, want ook Rebelstar kwam met een nieuw album. Op die plaat had men nog veel langer moeten wachten. Daarom moest die ook goed gepresenteerd worden. Rebelstar deed dat in Paard Den Haag en White Room Reviews was erbij.

Nouked

Toen de kleine zaal van Paard nog maar matig gevuld was, was het de beurt aan Nouked om af te trappen. Dit viertal had de eer om het publiek op te warmen. Die druppelden tijdens de set binnen en bleven hangen. Dat was ook de verdienste van Nouked, want anders waren zij wel in de foyer gaan bijkletsen.

Nouked trakteerde het publiek op een smakelijke set voor soulvolle rockcovers. Onder aanvoering van zangeres Lilianne werd een lekkere gevarieerde set weggezet. Onder andere klassiekers van Led Zeppelin en recenter Alice In Chains konden rekenen op enthousiasme.

Rebelstar

Op het moment dat Serge en zijn mannen het podium betraden, stond de kleine zaal van Paard goed vol. De dag van de release van The Black Widow Anthems kon natuurlijk alleen maar gestart worden met het opzwepende ‘One More Time’. De opener van de nieuwe plaat, welke ook als single van te voren al gelanceerd was, zette het publiek ook gelijk aan. Rebelstar onderstreepte hun knallende entree met het daarop volgende ‘Big, Bang, Boom’.

Meerdere dingen waren direct duidelijk: Rebelstar had er duidelijk zin in en de band was niet gekomen om louter The Black Widow Anthems in het zonnetje te zetten. ‘Big, Bang, Boom’ opende namelijk Rebelstar II. Toch werd er genoeg materiaal van de nieuwe release gespeeld. Onder andere ‘Under A 100.000 Stars’ en het aanstekelijk ‘Fast & Furious’ passeerden ook.

Buiten het feit dat Rebelstar hun rockshow op een vurige manier op de bezoeker liet neerdalen, bleek ook de huidige samenstelling een belangrijke factor. Serge Naberman en Bart Pellinkhof kennen nu in Ciro Palma en Conrad Hultermans hun nieuwe kompanen. Die samenstelling smaakt goed en dat is een menig die breed gedeeld werd in de zaal.

Een mooie vrijdagavond in Paard zorgde ervoor dat Rebelstar tussen alle daverende releases van Metallica, Overkill en noem ze maar op de spotlight mooi naar zich toe trok. Het heilige vuur der hardrock brandt weer overduidelijk bij dit viertal.

Rebelstar online

Website
Facebook

Nouked online

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén