White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

White Stones – Kuarahy

Leestijd: 2 minuten

White Stones, of op sommige plaatsen ook aangeduid als Whitestones, is de band van Opeth-bassist Martín Méndez. De band is ontstaan nadat Méndez in Barcelona in contact kwam met Vidres A La Sang-zanger Eloi Boucherie. White Stones kreeg zijn vorm en de muziek kon op plaat worden gezet. Via Nuclear Blast komt White Stones met Kuarahy.

De muziek van White Stones heeft elementen van de heavy metal, hardrock en de occultere varianten in deze hoek van de muziek. Een vleugje psychedelica kan ook worden ontdekt in de sound. Dat blijkt ook in ‘Rusty Shell’, welke na intro ‘Kuarahy’ de eerste echte song op deze schijf is. De donkere vocalen van Boucherie klinken alsof Papa Emiritus de zoveelste alleen nog zijn donkere kant gebruikt en deze laat flirten met de death metal growl. Dat geeft de muziek de mysterieuze ondertoon. Anderzijds zit die ook in de gitaarsolo’s. Die worden grotendeels gespeeld door Frederik Akesson. Die is natuurlijk ook bekend van Opeth.

Eén van de solo’s op Kuarahy wordt gespeeld door Per Eriksson van Katatonia en Bloddbath. Dat gaat om ‘The One’. De speelstijl hier is duidelijk anders. De gierende solo zorgt ervoor dat Eriksson duidelijk laat horen dat het hier een andere solist betreft dan bij de overige tracks.

In het totaal schotelt Martín Méndez met zijn White Stones de luisteraar ruim veertig minuten aan muziek voor. Die is opgedeeld in tien tracks. Zoals eerder al aangehaald is opener ‘Kuarahy’ slechts een muzikale inleiding op het spel. ‘Jasy’ is in dat kader ook een mystieke afsluiting van deze donker gekleurde plaat. De sfeer wordt hier wel goed vastgepakt. Toch gaat Kuarahy meer om echte songs zoals ‘Worms’ of ‘Infected Souls’.

Het is duidelijk dat Martín Méndez met White Stones zijn creatieve brein op een andere manier heeft kunnen uiten dan momenteel bij Opeth. Raakvlakken met de eerdere dagen van Opeth zijn er dan ook te merken. In het begin mag de plaat dan even wennen zijn, goed is die zeker.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén