White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wolves In The Throne Room – Crypt Of Ancestral Knowledge EP

Leestijd: 2 minuten

De vooraankondiging voor de nieuwe release van het internationaal gelauwerde Wolves In A Throne Room zorgde ervoor dat de liefhebbers van de band een flink in hun handen wreven. Ook al zou het maar een EP betreffen van vier tracks, gold het mooie gegeven dat Cedar Serpent zijn opwachting weer zou maken. Kortom, genoeg redenen om uit te kijken naar Crypt Of Ancestral Knowledge, wat dus die nieuwe EP van Wolves In A Throne Room is.

Wolves In A Throne Room

Al jaren bewijzen deze Amerikanen veel meer te zijn dan black metal. De sferen die zij wegzetten zijn veelal ongeëvenaard door en inspirerend voor anderen, waarbij even zo goed gesteld moet worden dat er ook altijd kritische tongen zijn die de zaken niet direct goed begrijpen. Dat is ook iets wat logisch is, want deze band heeft bewezen dat soms een extra luisterbeurt geen kwaad kan.

Crypt Of Ancestral Knowledge

Nu is er dus die nieuwe release, welke uit komt via Relapse Records. De vier tracks duren samen zo’n twintig minuten. Daarvan neemt opener ‘Beholden To Clan’ met bijna zeven minuten de meeste tijd in beslag. Dat nummer is het uithangbord als het gaat om de black metal kant van deze band. Meeslepend, melodieus en afwisselend gelden hier als de troeven die Wolves In The Throne Room inzet. ‘Twin Mouthed Spring’ staat vervolgens al veel meer voor de sferische kant van deze band.

Waar in dat nummer al een mooie rol is weggelegd voor de akoestische gitaar, gespeeld dus door Cedar Serpent, buigt men in ‘Initiates Of The White Hart’ nog meer richting de invloeden van de donkere kant van de folk. Afsluiter ‘Crown Of Stone’ blijft van de vier tracks het verst van de black metal en heeft op momenten meer raakvlakken met de ambient.

Het zijn vier tracks, maar samen zijn ze exemplarisch voor waar deze Amerikanen voor staan. Wolves In The Throne Room laat op de EP Crypt Of Ancestral Knowledge eens te meer horen veel meer te zijn dan een sferische black metal band.

Wolves In The Throne Rome - Crypt Of Ancestral Knowledge EP

TRACKLIST CRYPT OF ANCESTRAL KNOWLEDGE EP

1. Beholden to Clan
2. Twin Mouthed Spring
3. Initiates of the White Hart
4. Crown of Stone

WOLVES IN THE THRONE ROOM ONLINE

Website
Facebook
Instagram

RELAPSE RECORDS ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén