White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Evil invaders + Distillator + Hallowed fire @Patronaat haarlem

Leestijd: 3 minuten

Evil invaders + Distillator + Hallowed fire
Patronaat, Haarlem
10-11-2018

Voor deze avond werden massaal de kogelriemen, battlejackets en leren broeken uit de kast gehaald om vervolgens helemaal los te gaan op deze thrash metal bands! 2 bands van eigen bodem en natuurlijk de bekende thrash metal band Evil invaders. Een goede en leuke combinatie van bands die een mooi avondprogramma hebben verzorgd.

Hallowed Fire

Deze redelijke jonge Nederlandse band heeft de afgelopen maanden al op veel podiums gestaan. Ze zijn in 2016 opgericht en hebben in 2017 meegedaan met de metalbattle. Daarbij zijn ze toen erg ver gekomen, wat hun uiteindelijk veel optredens heeft opgeleverd. Dit voorjaar hebben ze hun debuut EP uitgebracht ‘’Decade of Darkness’’.  Vergeleken met de andere bands die deze avond speelden, bevat deze band meer een combinatie van moderne thrash dan old school thrash. Er werd niet veel bewogen door de bandleden zelf, maar desondanks kreeg de zanger het publiek goed mee.

Distillator

En toen was het tijd voor thrash van onze eigen bodem. Dit drietal had er veel zin in deze avond en deed lekker actief mee op het podium. Toen ze optraden werd het duidelijk waarom deze mannen de laatste tijd zo erg zijn gegroeid. Ze zetten een erg strakke show neer en het publiek genoot volop mee.  Opmerkelijk was dat ze ook een cover deden van Slayer (black magic), hierdoor ging het publiek nog meer los. Dit jaar hebben ze samen met Space Chaser een split album uitgebracht. Deze nummers kwamen ook terug in dit optreden.

Evil invaders

En tot slot is het dan tijd voor Evil invaders. Deze Belgische thrashers hadden er veel zin in deze avond. Ze maakten er een hele show van. Toen rustig aan de rook opkwam, kwamen ze tevoorschijn en begonnen ze meteen te knallen. Het werd helemaal duidelijk dat het publiek ontzettend veel zin erin had en ging lekker los in de pit. Na een aantal nummers gingen ze over naar een wat rustiger nummer; ‘’Broken dreams in isolation’’. Ze speelden een gevarieerde setlist, van hun eerste EP tot hun laatste album ‘’Feed me violence’’. Met deze setlist haalden ze alles uit de kast en vergaten ze niet hun klassiekers als: Fast, loud and rude, raising hell, Pulses of pleasures en mental peniteniary. Over het algemeen speelt Evil invaders altijd een cover, dit keer was dat een cover van Venom, namelijk het nummer Witching hour. Jammer genoeg ging in het laatste halfuur de microfoonkabel van Joe (zanger en lead gitarist) kapot en werd deze niet 123 vervangen. Het viel erg op dat ze hiervan baalde. Toen besloot de zanger maar verder te gaan op de andere microfoon die duidelijk slechter stond afgesteld.  Desondanks gingen ze verder met de setlist en werd deze kabel later alsnog vervangen. Nadat deze was vervangen kwamen ze weer terug in de sfeer die ze hiervoor hadden neergezet. Toen hun tijd voorbij was, bleef het publiek maar om meer vragen en dat hebben ze ook zeker gekregen.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén