White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Exciter, Artillery, Blood Star @Musicon, Den Haag

Leestijd: 4 minuten

Het was nog geen jaar geleden dat Exciter in Musicon was neergestreken voor een show. Toen was het de dag na Graspop Metal Meeting. Nu was het wederom op een maandag, alleen niet direct na een groot festival. Als support had Exciter Artillery en Blood Star bij. Duidelijk was dat de dag van de week noch de show in Little Devil te Tilburg invloed hadden, want het stond flink vol in de Haagse zaal.

Blood Star

Exact om half acht, toen nog lang niet alle bezoekers gearriveerd waren, trapte Blood Star af. Dit uit Salt Lake City afkomstige viertal heeft dit jaar First Sighting uitgebracht. Dat album stond bij dit kwartet ook centraal. Zes van de negen nummers in de set waren afkomstig van dat album. Waar Madeline Smith een sterke frontvrouw is die de boel goed weet op te zwepen, mag bij deze band de kracht van de bassist niet onderschat worden. Naast het ronkende, stuwende werk knalt Noah Hadnutt er ook meermaals solo’s uit. Ondanks dat deze band nog niet veel naam heeft, was een deel van het publiek duidelijk wel op de hoogte van hun werk. Eén track kende nagenoeg iedereen, want Blood Star stal menig hart door ‘Wild Child’ van W.A.S.P. erin te knallen.

Artillery

De enige Europese band van deze avond was daarna aan de beurt. Het uit Denemarken afkomstige Artillery draait al lang mee. Opgericht in het begin van de jaren ’80 en een paar keer uiteen geweest, maar dat mag de pret niet drukken. Inmiddels zijn Michael Stützer en consorten weer sinds 2007 echt aan het front. Twee jaar geleden kwam Artillery nog met X, een album dat saillant genoeg in Musicon niet aangedaan werd.

Artillery koos er namelijk voor om het publiek te trakteren op een portie oude thrash, waarbij men ook nog teruggreep naar werk van de albums uit de jaren ’80. In die tijd was Michael Bastholm Dahl nog geen frontman in deze band. De gast weet wel hoe het publiek bij de kraag gevat moet worden. Ergens deed hij wel denken in zijn doen en laten aan Bruce Dickinson.

Exciter

Nadat Blood Star en Artillery het publiek goed hadden opgewarmd, was het de beurt aan Exciter. Overal op de bühne prijkte hun logo al, omdat de versterkers en de grote drumkit al opgesteld stonden. Daardoor kon het drietal ook snel het podium op, waar Heavy Metal Maniac de hoofdmoot zou gaan vormen.

Dat album is veertig jaar geleden uitgekomen. Alleen ‘Mistress Of Evil’ heeft niet geklonken binnen de muren van Musicon. Voor de rest is alles aangedaan. Daarnaast hadden Dan Beehler en co ook nog een mooie selectie van hun overig oeuvre in petto voor de metalheads. Nadat Motörhead’s ‘Iron Fist’ had geklonken, was het gedaan.

De conclusie van wederom een maandagavond met Exciter in Musicon was dat na veertig jaar Heavy Metal Maniacs nog steeds door het bloed van de metalhead stroomt, dat Exciter still rocking is en dat heavy metal ook nog toekomst heeft. Zou het nu tijd worden voor een nieuwe studioplaat?

MUSICON ONLINE

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén