White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Exciter, Bütcher, Vulture @Musicon, Den Haag

Leestijd: 3 minuten

Het was een maandagavond en niet zomaar een maandagavond. Het was namelijk de maandagavond na Graspop Metal Meeting (en daarbij dus ook de maandag na Pinkpop). Toch leek dat geen invloed te hebben. Sterker nog, in tijden leek Musicon niet zo vol te hebben gestaan. Al die metalheads waren naar Musicon gereisd vanwege de komst van Exciter.

Vulture

Het was echter niet alleen Exciter die mensen op de been kreeg. Ook de twee andere bands van dienst, Vulture en Bütcher, hadden de nodige mensen die hun werk kenden. Vulture mocht aftrappen. Met Dealin’ Death op zak was het direct duidelijk: Vulture bracht de klanken van de metal van weleer terug. En dat was nu precies waar het gros voor was gekomen. Het is dat er niet massaal gerookt werd en dat de prijzen in euro’s stonden, anders waande men zich ergens aan het eind van de jaren ’80, begin jaren ’90. Dat Vulture aan het eind van de set ook nog even op hun manier ‘Metal Militia’ van Metallica speelde, werd vol enthousiasme ontvangen.

Bütcher

Als het dan toch om energie gaat, dan heeft men het ook direct over Bütcher. Deze Belgen weten met hun door speed metal beïnvloede sound de boel flink op te zwepen. Bütcher kreeg dan ook vanaf de eerste tellen de voetjes van de vloer, waarbij bleek dat er ook nog een flink aantal fans van deze Belgen in het publiek aanwezig waren. Afgelopen zomer speelde Bütcher dan ook een enthousiaste set op Roosendaal Open Air en wie daar was, herkende nu ook de nodige gezichten.

Exciter

Hoe pakkend en hoe energiek de eerste twee bands ook waren; Exciter was de band waar het om draaide. Dit drietal draait al, met enige pauzes, mee sinds het begin van de jaren ’80. Inmiddels worden de vocalen gedaan door Dan Beehler, en dat is inderdaad de drummer. Middels een ingenieuze hengel voor zijn snufferd wist hij de opzwepende drums te combineren met zijn zangkunsten. Alleen daarvoor al petje af.

Exciter wist precies wat de opgekomen menigte wilde. Natuurlijk waren die al helemaal warm gemaakt door de geile voorprogramma’s, maar als Exciter zelf niet zou leveren, zouden ze toch afhaken. Dat gebeurde niet. Oké, enkele mensen moesten nog met het ov het land door, maar het gros ging helemaal door tot het eind. Alsof er al die jaren nooit wat was veranderd. De leeftijd en levenservaring mocht dan wel wat rijker zijn dan destijds, maar de energie was als vanouds.

Wie goed heeft opgelet, weet dat een maandag na Graspop Metal Meeting ook onder het genot van bier en knetterende metal goed beleefd kan worden. Mochten deze Canadezen komend jaar weer komen, dan kan Musicon hen beter alvast maar vastleggen voor de dag na een groot metalfestival, want dat werkt!

MUSICON ONLINE

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén