White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Exciter + Asomvel + Martyr @Tilburg (MMM)

Leestijd: 4 minuten

Wie zin had in een flink potje heavy metal was vrijdag in Tilburg op het juiste adres. Ditmaal was het een keer niet in de Little Devil, maar in theater de Nieuwe Vorst. Normaal gesproken zijn de MMM shows gewoon klein en in de Little Devil, maar omdat het een XL editie was werd het gehouden op een andere locatie. Het podium was vele male groter en voor deze avond kon je Exciter, Asomvel en Martyr bewonderen. Dus pak je old school 80 look kon uit de kast gehaald worden!

Martyr

De avond begon met een bekende Nederlandse heavy metal band namelijk Martyr. Afgelopen jaar hadden ze nog een live plaat uitgebracht die in de smaak viel, dus had ik veel zin in het optreden. Op het begin kwam het geluid al niet optimaal uit de versterkers en bleef dit gedurende show zo. Ondanks het geluid niet helemaal lekker ging, was de stage performance wel een positief iets. Voornamelijk was de zanger erg actief bezig met het publiek en was hij meer tussen het publiek te vinden dan op het podium. De muziek die ze maken blijft heerlijk om te horen en de interactie was goed. Ze speelde klassiekers een wat nieuwere nummers. Kortom gevarieerd. Ze sloten af met ”Speed of Samurai”.

Asomvel

Asomvel was een echte verrassing om te zien. Het is echt alsof je de reïncarnatie van Lemmy ziet. De eerste indruk was dus van wow. Maar Asomvel is niet zomaar een kopieermachine, ze hebben gewoon hun eigen materiaal klaarliggen. Natuurlijk lijkt het wel erg op Motorhead, maar ze hebben wel hun eigen dingen erin verwerkt. Op het podium heeft de frontman wel echt een Lemmy uitstraling die hij ook niet verbergt. Het was erg vermakelijk om te zien en te horen maar hier en daar miste je wel wat afwisseling. Het geluid was wel een stuk beter, maar het stond op level dodelijk voor je oren. Zonder oordoppen was deze show niet aan te raden. Het publiek genoot volop van de te luide bas, knallende gitaar riffs en een harde drum. Het was een echt rock n roll optreden van Asomvel.

Exciter

Nadat ik even moest bijkomen van het heerlijke optreden van Asomvel en een lichte gehoorbeschadiging had (het stond veeeeel te hard) kwamen we eindelijk aan bij Exciter. Exciter is ondertussen al flink wat jaren actief, maar ze weten nog steeds het publiek te vermaken met hun passie voor heavy metal. Toen de rook minder werd kon je ze allemaal goed bewonderen. De zanger zat uiteraard verstopt achter zijn grote drumstel waarvan alleen zijn hoofd er net bovenuit kwam. Ondanks die een stuk ouder is weet hij nog wel zijn best te doen om het beide te doen, al is zijn conditie wel wat minder. De rest van de band stond vol met energie het publiek te vermaken en hun helemaal gek te maken met klassiekers. Uiteraard werden de nummers van het album Heavy metal Maniac niet overgeslagen en klonken die luid over de versterkers. Het licht en geluid was een stukje verbeterd dan de eerste twee bands en had je minder het gevoel alsof je werd opgeblazen door de hoeveelheid metal. In conclusie een top avond, met top bands en super gezellige sfeer.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén