White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

WRCKG, Trust Us We’re Liars, To Adelaide @Paard Café, Den Haag

Leestijd: 3 minuten

Donderdagavond 5 maart. Die avond stond in het teken van de Haagse band WRCKG. De band, welke eerder ook als Wreckage op de planken stond, hield er na jarenlange activiteit mee op. Dat afscheid werd gevierd met een laatste show in het café gedeelte van het Paard in Den Haag. White Room Reviews was erbij.

Een goed afscheid wordt niet alleen gevierd. Daarom had WRCKG voor de opgekomen mensen ook nog twee andere bands in petto. To Adelaide, welke uit de regio Tilburg afkomstig is, en het regionale Trust Us We’re Liars waren ook present. De regen viel met bakken uit de hemel, alsof deze de bezoekers alvast in de sfeer van afscheid wilde brengen. Misschien dat dit ook de spelbreker was als het om opkomst gaat.

To Adelaide mocht aftrappen. Het was rond de klok van half negen toen de vier heren de bühne van het café van Paard bestegen. Onder aanvoering van zanger/bassist Luc Jeuken knalde deze band er op geheel eigen wijze in. Wat was het nu? Net op het moment dat men dacht dat het post-hardcore was, leek de shoegaze het over te nemen, om op een ander moment zich ook te laten inpakken door indie rock en punk. To Adelaide mocht dat niet direct in een hokje te plaatsen zijn, wat alleen maar complimenten waard is, de band rockte wel. Dat zij later dit jaar met een mooie release gaan komen, is dan ook een reden om deze heren goed in de gaten te houden.

To Adelaide

Trust Us We’re Liars is een band die in de regio al veel naam heeft gemaakt. Hun aan de metalcore verwante muziek was erg energiek. Doordat het publiek nu ook al wat meer opgewarmd was, durfden wat meer mensen los te gaan. Opvallend bij deze band was dat er in het publiek ook veel jonge fans hun energie los lieten. De breakdowns en de strakke ritmes zorgden ervoor dat Trust Us We’re Liars de energie haast non-stop bleef spuien.

Trust Us We’re Liars

Waar To Adelaide en Trust Us We’re Liars een mooie toekomst tegemoet gaan, was het voor de afsluiter van de avond de laatste show van hun bestaan. WRCKG was niet gekomen om sentimenteel te doen. Dit kwartet vloog er vanaf de eerste tellen direct met gestrekt been in. Hun melodieuze hardcore kreeg de mensen tot aan de rand van het podium. Mooi was om te zien dat de zanger zijn microfoon meermaals over kon geven aan andere mensen die de vocalen dan voor hun rekening konden nemen. Energiek tot het bittere eind.

Het definitieve eind van WRCKG is door de tijden van het ov niet meegemaakt. Toch kon de conclusie getrokken worden dat de afscheidsshow van WRCKG een succes was. Een mooie, gezellige avond om WRCKG uit te zwaaien.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
214 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén