White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Façade – interview

Leestijd: 3 minuten

Waarschijnlijk is het geen nieuws meer, maar op vrijdag 23 september speelt Façade in Musicon, Den Haag. Die band zal de donkerte van de death en doom naar het podium aan de Soestdijksekade brengen. Daarom had White Room Reviews een interview met Ben de Graaff, de frontman van Façade.

Het interview met Façade belicht onder andere hun laatste plaat, welke door de coronaperiode minder op het podium gepromoot is kunnen worden dan gepland. Nu gaat Façade die kans in Den Haag dan ook grijpen om The Eternal Dance nog echt even in de donkere spotlight te zetten.

Façade

Het interview

WRR: ‘Façade heeft alweer een tijdje terug The Eternal Dance uitgebracht. Wat maakt deze plaat nog steeds hot?’
BdG: ‘Goeie vraag! Er gebeurd een hoop op ‘The Eternal Dance’, tempo wisselingen en odd time signature, veel verschillende gitaar partijen die samen de muziek weven. er zijn maar weinig momenten waar twee gitaristen dezelfde partij spelen. Het is zeker geen plaat die je “effe” opzet als achtergrond muziek, maar als je ‘m al een tijdje niet meer geluisterd hebt en er echt voor gaat zitten zal je waarschijnlijk steeds weer iets anders vinden in de muziek dat je aandacht pakt.

WRR: ‘Waardoor hebben jullie je laten inspireren voor The Eternal Dance?’
BdG: ‘Het idee dat alles in het leven, en de dingen om ons heen eigenlijk maar kleine bewegingen zijn in een groter geheel. Allemaal kleine pasjes die samen de dans vormen. Een beweging stopt en wordt opgevolgd door een volgende, een leven eindigt en een nieuw leven begint. Elke track is zo’n fase in die cyclus. De plaat begint heel energiek, vol leven, en takelt langzaam steeds meer af.

Baby’s en lockdown

WRR: ‘Hoe is de band de periode van weinig kunnen spelen doorgekomen? ‘
BdG: ‘Er is een baby geboren, en een nieuwe op komst. We zijn blij dat we weer kunnen spelen.’

WRR: ‘Is Façade ook al bezig met de opvolger van The Eternal Dacne en, zo ja, kan daar ook al iets over uitgelicht worden?’
BdG: ‘Niet “dè opvolger” in de zin van ‘een volgende concept album met een sterke rode draad die bedoeld is om in totaliteit beluisterd te worden’ maar er zijn in de periodes van Lockdown zijn er wel een hoop toffe, sfeervolle ideeën verzameld. We zijn een aantal van die nummers nu aan het opnemen eb zullen ze waarschijnlijk releasen als een digital singles, of een EPtje, something like that.’

WRR: ‘Tot slot, wat kan het publiek gaan verwachten van de show van jullie op 23 september in Musicon?’
BdG: ‘Een show die ramt.

Tickets

Kaarten zijn inmiddels in de voorverkoop voor €10. Mochten er op de dag zelf nog kaarten te koop zijn, is de deurprijs €12,50. Check deze link voor tickets.

Wound Collector poster

MUSICON ONLINE

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén