White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cathubodua lanceert singles als voorzet op mooi jaar

Leestijd: 2 minuten

Ja, inderdaad. Het gaat op voorhand al een mooi jaar worden voor Cathubodua. De Belgische symfonische metalband die er bekend om staat om het net wat anders te durven benaderen, heeft op meerdere fronten goed nieuws. Om te beginnen heeft Cathubodua een twee nieuwe singles.

Die nieuwe singles van Cathubodua heten ‘Effigy Of Aftermath’ en ‘Foretelling’. De eerst genoemde is direct onder deze alinea te zien en te luisteren en de tweede verderop in dit artikel. Die tracks behoren tot het goede nieuws dat op 23 februari gepland staat. Dan komt deze band namelijk met een nieuwe album.

Interbellum

Dat nieuwe album van Cathubodua, waar dus beide singles ook op te vinden zijn, gaat Interbellum heten. Die plaat verschijnt dus op de 23e van februari en dat zal gaan gebeuren van Massacre Records. Interbellum gaat dus de opvolger worden van het in 2019 verschenen Continuum. Dat was de eerste langspeler van Cathubodua.

Hoewel er wat Continuum betreft, gesproken wordt over de debuutplaat, moet er wel gesteld worden dat het niet de eerste release was. Cathubodua, welke opgericht is in 2013, bracht namelijk in 2016 ook een EP uit. Dat is dus echt hun eerste release geweest. Continuum was dus wel de eerste langspeler. Dat album krijgt dus nu middels Interbellum een opvolger. Als het aan de gelanceerde tracks ligt, ligt daar iets moois te wachten op de liefhebber.

Niet één maar drie releaseshows

Om alles echt goed weg te zetten, zal Cathubodua het album groots gaan presenteren. Die presentatie vindt op drie momenten plaats, elk in een andere plaats. Daarbij denkt Cathubodua niet alleen aan België, maar ook aan Nederland.

De eerste presentatie vindt plaats op 8 maart. Dat zal zijn te Kortrijk in de DVG. Op de 29e van diezelfde maand speelt Cathobodua ter promotie van Interbellum ook in JH Wollewei, welke in Turnhout te vinden is. In april strijkt de band op de 19e van die maand om diezelfde reden neer in de ZigZag in Weert. En ja, dat is dus in Nederland.

Kortom, met al dat goede nieuws kan er alleen maar gesteld worden dat het voor de leden en fans van Cathubodua een mooi jaar gaat worden. Stay tuned voor meer nieuws en shows van dit gezelschap.

Cathubodua

CATHUBODUA ONLINE

Website
Facebook

MASSACRE RECORDS

Website
Facebook

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén