White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Derde band Construction Records is Hackberry

Leestijd: 2 minuten

2022 was een mooi jaar voor Construction Records. Naast het feit dat de start daar was, knalde men met Sever van Inhalo direct een krachtig debuut in. 2023 gaat er niet minder op worden, want Construction Records heeft met Hackberry de derde band binnen.

Het nieuws van Hackberry volgt kort op de release van Sunrise van The One via Construction Records. Ook dat album vlamde op een wijze die de progrock eer aan doet. Hackberry is dus de derde band op dit nieuwe label.

Over Hackberry

Hackberry is een vijfkoppige instrumentale band uit Groningen, opgericht in 2015. Ze spelen een mix van progressieve rock, stoner, metal, grunge en psychedelica. Daarbij staan ze bekend om hun vreemde maatsoorten, tempo-wisselingen en dynamiek. Na de EP ‘Desert Orchid’ werd in 2018 het goed ontvangen debuutalbum ‘Hackberry’ uitgebracht. Dat gebeurde beide in eigen beheer.

Nu zijn ze terug met een nieuwe plaat genaamd ‘Breathing Space‘, een instrumentale reis door prog-rock, metal, psychedelic-rock en stoner. Dat album verschijnt op 12 mei. De composities zijn zorgvuldig samengesteld en gearrangeerd door de vijf leden van Hackberry en weerspiegelen hun individuele muzikale invloeden en smaak. Er zijn geen compromissen gesloten tijdens het schrijven van deze plaat, elk nummer is een ultieme muzikale ervaring. Construction Records brengt het album wereldwijd uit op CD, 180g zwart – en gekleurd vinyl.

Reacties

Rob Willemse van Construction Records“Als fan van lange instrumentale nummers hebben we met Hackberry de perfecte aanvulling op ons label. Goed doordachte composities die tot het einde interessant blijven en waarbij vocalen geen milliseconde gemist worden. In één woord: geweldig!”
 
Chris Bechtum, drummer van Hackberry“We zijn ontzettend enthousiast de handen ineen te slaan met Construction Records voor de release van onze volgende plaat! We zijn ervan overtuigd dat het label en de band een fantastische match zijn en we kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Hackberry

CONSTRUCTION RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram
YouTube

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén