White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gruppo Di Guido maakt statement met release

Leestijd: 2 minuten

Het is misschien wat vreemd, maar waar waarom is de fagot zo bijzonder op de nieuwe release van Gruppo Di Guido? Ja, wie zich een beetje in die plaat verdiept, komt erachter dat Gruppo Di Guido vooral heel erg Guido Bruin is. De gitarist van Dikke Dennis & De Røckers en del-Toros heeft namelijk zijn eigen muzikale ideeën eigenlijk van a tot z uitgewerkt. Behalve de fagot dus. Dat is natuurlijk sowieso al een bijzonder instrument, maar in deze setting is het ook het enige wat te horen is wat niet door Bruin zelf is ingespeeld.

De release van Gruppo Di Guido waar het om gaat, heet Bright Moods For Troubled Souls. Opvallend is dat deze uitgave zal verschijnen via Vrijetijdsbesteding. Die organisatie geldt als een bijzondere speler in de markt. Op deze manier maakt Gruppo Di Guido een mooi statement.

Vrijetijds Besteding

Over dit valt op hun website het volgende te lezen. “Ben je het ook zo zat dat alles een verdienmodel moet hebben. Heb je je wel eens afgevraagd welke muziek er gemaakt zal worden als het niet uit maakt wat ermee verdiend wordt. De frustratie over de reactie van de muziekindustrie op de wereld die plots stil stond in 2020 ging niet voorbij nadat alles weer opstartte, maar werd alleen maar erger. De industrie wilde snel weer verder met geld verdienen zonder zich af te vragen hoe het nu eigenlijk ging met de muzikanten en schrijvers die hen bestaansrecht geeft. Of zelf met eigen werknemers. En of groei nog wel een gezond of gewenst model is. Het kleine statement van Vrijetijdsbesteding om juist geen geld te verdienen met de muziek die zij uitbrengt, is alleen nog maar relevanter.”

VTB 003

“VTB 003 is onderdeel van het eerste experiment, het naamloze muziek abonnement. Een serie van vier 12 inch vinyl’s met bijbehoren release feestje. Maar mocht er geld over blijven worden het er vijf. Omdat er geen harde deadlines zijn om geld te genereren, maar alles pas uitkomt als het volledig naar wens is, heeft het even geduurd. (VTB 002 is daarom ook nog in productie en komt begin 2024 uit)
 

Maar op 24 september is het zover, en dat wordt gevierd in de Onderbroek in Nijmegen. Er is live muziek, de kans om een plaat of zelfs een heel abonnement aan te schaffen, maar vooral ook om teen gesprek aan te knopen waarom muziek het verdient om juist zonder verdienmodel te bestaan.”

Gruppo Di Guido

Gruppo Di Guido Live

24 september – De Onderbroek te Nijmegen
1 oktober – De Taverne te Bergen (Noord-Holland)

Vrijetijdsbesteding online

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén