White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Gruppo Di Guido – Bright Moods For Troubles Souls

Leestijd: 2 minuten

Het is misschien wel een van de meest lastige manieren van muziek maken: alleen. Toch weerhoudt dat sommige creatievelingen er niet van om het niet te doen. De uitdagingen zijn anders en als men dan ook nog eens beseft dat de zang afwezig is, dan gaan de nodige sceptici hun messen al slijpen. Toch heeft Gruppo Di Guido Bright Moods For Troubled Souls op de planken gebracht.

Gruppo Di Guido

Gruppo Di Guido? Jawel. In de inleiding gaat het om alleen muziek maken en nu wordt hier over en groep gesproken. Achter deze naam gaat Guido Bruin schuil. Die kent men natuurlijk van del-Toros en als metgezel van Dikke Dennis in Dikke Dennis & De Røckers. Met die laatste heeft hij inmiddels een paar toffe singles uit en is Bruin ook veelvuldig op de bühne te vinden.

Vrijetijdsbesteding

Waar hij met zijn andere muzikale bezigheden bij Down At The Nightclub Records vertoeft, is het nu Vrijetijdsbesteding dat deze release op de markt brengt. Of uitbrengt? Vrijetijdsbesteding houdt er namelijk een geheel andere filosofie op na, waardoor dit alleen al een leuk statement is. Wat dat inhoudt? Check dat op hun site.

Hier gaat het namelijk om de muziek op Bright Moods For Troubled Souls die Gruppo Di Guido voorschotelt. Opener ‘Adopt A Highway’ lijkt in eerste instantie een prima gitaarstukje te zijn, waarin de veiligheid troef is. Echter, zodra Karel Bruin de fagot in de strijd gooit, wordt het op het puntje van de stoel zitten. Hier gebeurt wat!

Tarantino let je op?

Vanaf dat moment trekt Gruppo Di Guido Bright Moods For Troubled Souls naar een filmisch niveau, waarbij alleen de klassiekers uit de culthoek als inspiratie hebben kunnen gelden. Geen Barbie of dat soort roze meuk. Dit is alsof men in een nog niet ontdekte film van Tarantino valt, waarbij bij vlagen de sferen van de surfrock worden aangehaald, om even zo goed dat te laten vieren. Dat er meerdere lagen worden voorgeschoteld, maakt het soms duizelingwekkend geil voor de oren van de filmliefhebber. ‘What If We’ is daar een puik voorbeeld van.

De tien tracks op Bright Moods For Troubled Souls laten horen dat Gruppo Di Guido alleen maar een gemotiveerde Bruin nodig heeft. Misschien opletten, want zo’n bijzonder schijfje kan zomaar snel out of print zijn.

Gruppo Di Guido - Bright Moods For Troubled Souls

Tracklist Bright Moods For Troubled Souls

1.Adopt A Highway 03:30
2.Heavy Ghost Notes 03:34
3.Talk The Talk 03:29
4.Majestyk Brand Melons 03:43
5.What If We 04:38
6.Smell The Roses 03:11
7.The Handout 05:05
8.Oracle Tree Revisited 03:47
9.Zeybeks Return 04:05
10.Suppressing Panic 04:50

VRIJETIJDSBESTEDING ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén