White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Thy Art Is Murder – Godlike

Leestijd: 2 minuten

Als het om echte, pure bruutheid gaat, heeft de muziek zich de laatste decennia flink doorontwikkelt. Die echte bruutheid zit hem onder andere in Thy Art Is Murder en die band heeft met Godlike een nieuwe langspeler. Of het is dat de gangbare platenmaatschappijen hun bruutheid niet vast konden houden, wordt even in het midden gelaten, maar feit is dat Godlike via hun eigen Human Warfare uitkomt.

Thy Art Is Murder

Toen Human Target, de voorganger van Godlike en met zijn release in 2019 de meest recente langspeler hiervoor was, verscheen, was drummer Jesse Beahler voor het eerst van de partij. Hij had de taak oer-lid Lee Stanton te vervangen. Human Target liet duidelijk horen waarom hij aan de haak geslagen was. Doordat hij nog steeds van de partij is, en de rest ook, geldt dat de nieuwe plaat zonder wisselingen in de bezetting komt.

Godlike

Het zijn veertig minuten die dit Australische vijftal voor de liefhebber in petto heeft. In dat tijdsbestek knalt de band er tien tracks is, waarvan ‘Eveything Unwanted’ met net iets meer dan vijf minuten de langste van de release is. Dat is direct ook de enige song die over die grens van de vijf minuten heen gaat.

Godlike is van de definitieve sound voorzien door Will Putney. Deze gitarist van Fit For An Autopsy heeft al talloze malen laten blijken dat hij weet hoe heavy en rockende muziek goed uit de verf moet komen als het om sound aankomt. Dat is dan ook direct is wat verwachtingen schept. Het genre van de deathcore valt of staat namelijk met de sound.

Meedogenloos als altijd

Thy Art Is Murder staat natuurlijk bekend om hun enorm brute, alles vermorzelende insteek op de muziek. Dat is op Godlike niet anders. Deze topact uit de deathcore laat vanaf het eerste moment horen dat men op Godlike gekomen is om alles en iedereen omver te werpen. ‘Lesson In Pain’ vuurt de ritmes strakker op de luisteraar af dan menig huurling had kunnen doen en ‘Destroyer Of Dreams’ weet ook de liefhebbers van death metal goed aangehaakt te houden. ‘Corrosion’ is daarentegen veel meer echt deathcore, waarbij de überstrakke breaks en ritmes alles in vuur en vlam zullen zetten. De subtiele melodieën zijn door Will Putney als een bijna Gojira-achtige manier in het geheel verwerkt. Eigenlijk gunt alleen afsluiter ‘Bermude’ de luisteraar echt wat adem.

Thy Art Is Murder laat met Godlike horen dat hun bruutheid, hun agressie en hun strakheid ongekend is en blijft. Het is dan ook de vraag wat er allemaal zal sneuvelen bij degenen die deze release lekker luid aanzetten.

Thy Art is Murder - Godlike

TRACKLIST GODLIKE

  1. Destroyer of Dreams
  2. Blood Throne
  3. Join Me In Armageddon
  4. Keres
  5. Everything Unwanted
  6. Lesson in Pain
  7. Godlike
  8. Corrosion
  9. Anathema
  10. Bermuda

THY ART IS MURDER ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter
TikTok

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén