White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

NUCLEAR WINTER komt met cover van Toto’s “Africa”


Solo death metal project Nuclear Winter van Gary Stautmeister uit Zimbabwe  heeft een geweldige cover van Toto’s “Africa” uitgebracht. Dit gebeurde via Sleeping Village Reviews. Het nummer komt op de hielen van zijn recente succes in het coveren van “What Is Love” van dansmuzieklegende Haddaway.

Een goede cover moet een eigen stijl hebben. Toch lijkt het nummer instrumentaal gezien op het orgineel. Gary vertelt over de opbouw van het lied: “After listening to the original song again I realized the anthemic chorus and general rhythm of the song could translate well into being made heavier. Doing a heavy cover like this is done just for creative fun though, but also aiming not to lose the feel the original song has.”

Het is een echte death metal cover. Als je de tekst van Toto- Africa kent, dan haal je het er wel uit dat het een cover is. In het refrein is de bekende melodie wel te horen. Probeer dan maar eens om niet mee te zingen.

De cover is hier te beluisteren:

Overigens heeft Gary onlangs een verbintenis met MMD Records aangegaan. Via die platenmaatschappij brengt Nuclear Winter vanaf nu de muziek uit. Hij zou 15 juli zijn eerste EP ‘Stormscapes’ uitbrengen. We zijn benieuwd!


Tracklist EP StORmscapes

1. Hearts of Stone
2. The Wide Water
3. The Northern Winds
4. New York, New York

Nuclear Winter online

Bandcamp
Facebook

9 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén