White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

1/2 Southern North – Narrations Of A Fallen Soul

‘Sounds Like Black Noise Of Doom’. Die woorden prijken aan de binnenkant als de digipack geopend wordt. Daarbij geldt dat de eerste track direct ruim, ruim over de tien minuten heen gaat. Kortom, Narrations Of The Fallen Soul is een plaat van ½ Southern North om even voor te gaan zitten.

½ Southern North

Misschien is het voor veel mensen een nieuwe naam onder de donkere zon der metal, maar ½ Southern North, wat uitgesproken wordt als Half Southern North, Toch draait ½ Southern North al een tijd mee, want de eerste demo stamt van 2014. Wie denkt dat het hier om een band gaat, heeft het mis. Achter deze naam gaat IDVex schuil, de dame die voor alles verantwoordelijk is.

Narrations Of A Fallen Soul

Deze eerder dit jaar via Les Acteurs De L’Ombre Productions verschenen release telt zeven tracks. Samen zijn die tracks goed voor meer dan vijfenzestig minuten aan muziek. Wie dat beseft, weet dat de nummers allen van bijzonder lange aard zijn. Waar opener ‘Alpha Sophia’ de donkerte van de doom met zich meesleept, is ‘Hearts Of Hades’ een muzikaal verrassend spel. De instrumenten wijken daar af van de standaard instrumenten in deze hoek van de muziek. Dat geeft tevens een extra mysterieuze sfeer aan de sound.

De afsluiter van de plaat is de enige track die niet van de hand van ½ Southern North is. Het gaat hier om de interpretatie van IDVex op ‘Song To Hall Up High’, juist, dat nummer van Bathory. De grootheids en indringendheid van haar stem komt hier sterk naar voren, want het is hier, op achtergrondgeluid na, de stem die in de spotlight staat.

Narrations Of A Fallen Soul van ½ Southern North is een verrassende, diepe, donkere plaat geworden waarbij de raakvlakken met de doom en black ook vakkundig plaatsmaken voor het mysterieuze experiment.

1.2SN-Narrations of a Fallen Soul-Album Artwork-by Wolframgrafik 2021

Tracklist Narrations Of A Fallen Soul

  1. Alpha Sophia
  2. Hearts of Hades
  3. Breastfeed Your Delighful Sorrow
  4. Elegy of Hecate
  5. Narrations of a Fallen Soul
  6. Remnants of Time
  7. Song to Hall Up High (Bathory cover)

1/2 Southern North online

Facebook (band)
Facebook (solo) /
YouTube 
Web 
Instagram 
Twitter 
Soundcloud 
Bandcamp

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website 
Webshop 
Facebook
YouTube 
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén