White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Necrofier – Burning Shadows In The Southern Night

Leestijd: 2 minuten

Het is altijd maar weer de vraag hoe een albumtitel geïnterpreteerd moet worden, maar dat is wel van secundair belang. Immers gaat het om de muziek die op dat album te vinden is. Het gaat in dit geval om de nieuwe langspeler van Necrofier, welke Burning Shadows In The Southern Night heet. Die plaat verschijnt via Season Of Mist.

Necrofier

Black metal komt al jaren niet meer uit het kille Scandinavië. Necrofier is zo’n exponent die dit genre vanuit het zuiden van de Verenigde Staten op de wereld loslaat. Sinds hun ontstaan heeft de band laten horen dat hun black metal van melodieuze aard is en dat deze ook wel andere heavy invloeden heeft.

Burning Shadows In The Southern Night

De nieuwe plaat, wat de tweede langspeler van dit gezelschap is, telt tien tracks. Die zijn in de studio van Joel Hamilton, van onder andere A Storm Of Light en veelvuldig actief als producer, opgenomen. Samen zijn die nummers goed voor iets meer dan vijfenveertig minuten aan muziek. Alhoewel, de eerste drie en een halve minuut gaat op aan ‘A Fall From Heaven’. Eerlijk, een intro kan korter, of niet.

Gelukkig voor Necrofier komen ze daarna met ‘Total Southern Darkness’. De black metal komt hier ten toneel en blijft daar gelukkig ook. De band laat horen dan meer alleen de melodieuze black metal in de vingers te hebben. Een track als ‘On Wings Of Death We Burn The Sky’ laat de groep horen ook de slependere kant van de metal in hun sound op te kunnen nemen. De invloeden van de heavy metal lijken dan ook niet ver weg. Bij vlagen doet het dan ook denken aan een combinatie van Immortal met Venom en Dimmu Borgir in hun begindagen.

Al met al is Burning Shadows In The Southern Night een prima, vooral degelelijke black metal plaat geworden, waarop Necrofier laat horen het genre gevarieerd te kunnen brengen. Maar, meer dan prima ook niet, want daarvoor had het allemaal wat meer onderscheidend kunnen zijn.

Necrofier - Burning Shadows In The Southern Night

Tracklist Burning Shasdows In The Southern Night

1. The Fall from Heaven (3:24)
2. Total Southern Darkness (5:43)
3. To the Wolves (3:54)
4. Forbidden Light of the Black Moon (5:20)
5. Destroying Angels (5:08)
6. Whispers That Burn in the Dark (4:40)
7. The All Seeing Shadows (4:44)
8. On Wings of Death We Burn the Sky (3:50)
9. Call to the Beyond (4:29)
10. Burnt by the Sacred Flame (6:00)

Necrofier online

Bandcamp
Facebook
Instagram
Twitter

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén