White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

BillyBio – Leaders And Liars

Een betere titel in deze roerige tijden had Billy Graziadei niet kunnen meegeven aan zijn nieuwe plaat. Er zijn stemmen die stellen dat de woorden gewoon synoniemen zijn. Feit is dat Leaders And Liars de nieuwe, tweede langspeler van BillioBio is. Die plaat verschijnt via AFM Records.

BillyBio

Ten tijden van het nooit opgeheven Biohazard was het al duidelijk dat Billy Graziadei geen man van stilzitten is. Nu het al jaren stil is rondom Biohazard heeft Graziadei de nodige projecten lopen. BillyBio is daar één van. Daarmee bracht hij in 2018 de eerste langspeler, genaamd Feed The Fire, uit.

Leaders And Liars

In iets meer dan veertig minuten knalt BillyBio op Leaders And Liars vijftien tracks door de speakers. Opener ‘Black Out’ is samen met ‘Turn The Wounds’ de enige track die over de vier minuten heen gaat. ‘Sheepdog’, ‘Remission’ en ‘Just In The Sun’ halen allen de anderhalve minuut niet, maar gelden ook niet als echte songs. Dit is donkere, sferische interludes om het geheel wat meer op te sieren.

Inmiddels heeft Billy Graziadei een mooi keurkorps aan muzikanten om hem heen verzameld die samen de hardcore mooi weg kunnen zetten. Deels ligt de muziek echt wel in de lijn van onder andere Biohazard en ook de begindagen van Life Of Agony. ‘Generation Kill’ laat echter ook horen dat BillyBio verder denkt dan het verleden. Zelfs Sepultura lijkt dan haar sporen na te laten in de heavy stukken, terwijl het refrein juist pakkend is. Oké, misschien had het niet zo vaak herhaald hoeven worden, maar het rockt wel.

Samen is sterker

Een les van de hardcore neemt BillyBio duidelijk mee naar 2022: samen sta je sterk. De meerstemmigheid zorgt dan ook dat de muziek van BillyBio een flinke dosis energie geïnjecteerd krijgt. ‘Looking Up’ is daar een goed voorbeeld van. ‘One Life To Live, welke dat ook onderstreept, geeft ook nog een mooie knipoog naar de punk van weleer.

Wie verwacht dat BillyBio hetzelfde doet als Biohazard, zal bedrogen uitkomen, want Leaders And Liars laat horen dat, ondanks de raakvlakken, er ook vooruit gedacht wordt. Een stevige plaat met een duidelijk karakter.

BillyBio

Tracklist Leaders And Liars

 1. Black Out (4:06)
 2. Fallen Empires (3:58)
 3. Leaders and Liars (2:40)
 4. Lost Horizon (2:28)
 5. Turn the Wounds (4:20)
 6. Sheepdog (1:25)
 7. Deception (3:37)
 8. Generation Kill (3:14)
 9. Looking Up (3:01)
 10. One Life to Live (2:18)
 11. Our Scene (3:13)
 12. Just in the Sun (1:17)
 13. Enough (2:31)
 14. Remission (1:01)
 15. Cyanide (3:29)

BillyBio online

Facebook

AFM RECORDS ONLINE

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén