White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Black Anvil – Regenesis

Black Anvil, dat met Regenesis komt, maakt zogeheten ‘New York blackmetal’. Ik moest er wel om lachen toen ik dit in de bio las, want wat moet een luisteraar zich hier dan bij voorstellen? Bij dit soort uitspraken denk ik eerder aan hardcore bands in plaats van blackmetal bands.

Het verwonderde me daarom ook niet dat mijn referentie aanhet hardcore genre niet eens zo gek gedacht was toen ik me aan het inlezen was. De band is namelijk opgericht door leden van de NYC hardcore band Kill Your Idols en op Metal Archives valt te lezen dat de bandleden naast Black Anvil ook nog in andere hardcore bands spelen.

Sceptisch

Deze info maakt dat ik op voorhand al sceptisch ben over deze vijfde langspeler Regenisis, temeer omdat de tracks titels met zich meedragen als ‘8-Bit Terror’ en ‘NYC Nightmare’. Hoe serieus moeten we dit nemen binnen de kaders van het blackmetal genre?

Laat ik maar meteen met de conclusie in huis vallen; Regenesis neem ik niet heel serieus. De heren zien er op de bandfoto stuk voor stuk vervaarlijk uit, de muziek straalt wel blackmetal uit, maar in basis is Black Anvil een kloon van Necrophobic met een vleugje Aura Noir, dat door hardcore muzikanten in elkaar is gedraaid.

Na 50 minuten en 12 nummers verder (eigenlijk 10, want het intro ‘The Gates of Brass’ en ‘VV’ zijn intermezzo’s) heb ik naar een album geluisterd dat niet slecht is, maar dat ook nergens opvalt. Gewoon een mediocre album dat leuk is voor liefhebbers van de bovengenoemde bands, maar dat nergens het niveau haalt van deze grootheden.

Black Anvil - Regenesis

Tracklist Regenesis

1. The Gates of Brass (1:18) 
2. In Two (5:39) 
3. The Bet (4:32) 
4. 8-bit Terror (4:18) 
5. 29 (4:07) 
6. Silver & Steele (5:43) 
7. Castrum Doloris (4:12) 
8. Echoes & Tapestry (5:31) 
9. VV (1:56) 
10. NYC Nightmares (4:04) 
11. Grant Us His Love (4:28) 
12. Regenesis (4:26)

Black Anvil online

Facebook
Bandcamp
Twitter
Instagram

SEASON OF MIST ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter


0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén