White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cucurbitophobia – Four Doors Of Your Deepest Fears

Angsten moet men slim voor blijven. Is dat dan de reden dat de nieuwe release van Cucurbitophobia zo’n anderhalve week voordat het bal der pompoenen daar is al uitkomt? Feit is namelijk dat Rob Benny met zijn Cucurbitophobia met de nieuwe langspeler Four Doors Of Your Deepest Fears komt.

Cucurbitophobia

Wie het nog niet weet: Cucurbitophobia is Rob Benny en Rob Benny is Cucurbitophobia. Achter die band schuilt dus één man die alles voor zijn rekening neemt. Dat is het voordeel als men meer dan één instrument kan bespelen. De afgelopen releases, zoals de recente ep Nexus Insidias, bewezen dat. Dat die ep recent is, komt doordat Cucurbitophobia een bruisend proces is.

Four Doors Of Your Deepest Fears

Deze nieuwe langspeler van Cucurbitophobia telt twaalf tracks. Daarvan zijn sommige tracks, zoals opener ‘Welcome’, wat een onheilspellend woord vooraf is, erg kort. Die track duurt iets meer dan een minuut. Het gaat bij Cucurbitophobia dan ook om de totale belevenis en niet zo zeer om de losse tracks an sich. Alle nummers samen duren een klein uur.

Nadat men in ‘Welcome’ welkom is geheten, volgt ‘Along The Peculiar Hallway’. Die track is direct ook het nummer waarop Rob Benny niet alles zelf doet. Hier krijgt hij Stephen Weber over de vloer die met zijn piano en synths de boel een flink stuk spookachtiger komt maken, want dat is wel het geval. Cucurbitophobia laat zich namelijk wederom wegluisteren als een spannende horrorfilm waarvan de beelden nog geschoten moeten worden. Ambient-momenten als ‘Through The Courtyard’ onderstrepen dat, vooral door de wisselwerking met het industrial metal achtige ‘Door Number One’. Dat maakt het direct weer tot een beleving.

Wat Cucurbitophobia wederom erg sterk doet, is dat de diverse stijlen ondersteunend zijn aan het geheel. Daardoor kan men heel lang een piano laten lopen, zoals in afsluiter ‘A Bid Farewell’, terwijl andere momenten de metal de overhand heeft. Dat maakt het luisteren naar de plaat als geheel een geweldige ervaring.

Eigenlijk moet het zo gezien worden: Cucurbitophobia staat niet voor muziek an sich maar voor een complete beleving. Wie Cucurbitophobia middels Four Doors Of Your Deepest Fears in het holst van de nacht met kaarslicht gaat luisteren, zal zien dat films geen beelden nodig hebben.

Cucurbitophobia - Four Doors of Your Deepest Fears (OFFICIAL ARTWORK)

Tracklist Four Doors Of Your Deepest Fears

1.Welcome 01:13
2.Along the Peculiar Hallway 02:45
3.Door Number One 05:14
4.Through the Courtyard 04:21
5.Door Number Two 05:28
6.The Cellar 05:32
7.Door Number Three 05:00
8.The Terrifying Aftermath 04:55
9.Just When They Thought it was Safe 04:13
10.The Unspeakable Chaos 03:48
11.Door Number Four 05:23
12.A Bid Farewell 07:02

CUCURBITOPHOBIA ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén