White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Danko Jones – Electric Sounds

Leestijd: 2 minuten

‘Guess who’s back?’ Nee, het is niemand die echt van het toneel is geweest, maar wel iemand die zichzelf graag, op een ludieke manier, op een voetstuk plaatst. Misschien dat deze Canadees het liefst nog op een groter voetstuk plaatsneemt dan God, John Lennon en Nelson Mandela samen. Dan kan het inderdaad alleen maar gaan om Danko Jones, die via AFM Records met Electric Sounds komt.

Danko Jones

Inmiddels knalt Danko Jones al meer dan twintig jaar de herkenbare hardrock door de speakers. Ondanks dat hij dus ook minimaal twintig jaar ouder in die tijd moet zijn geworden, geldt dat zijn insteek heden ten dagen nog hetzelfde is als tijdens bijvoorbeeld het gevierde We Sweat Blood. Zijn spierballen zijn door de jaren er dan ook zeker niet minder om geworden.

Electric Sounds

Eigenlijk is het heel simpel, want een goed recept moet niet veranderd worden. Zeker gezien Danko Jones de laatste albums allemaal in hetzelfde gezelschap opgenomen heeft, geldt dan ook hier dat vanaf opener ‘Guess Who’s Back’ tot afsluiter ‘Shake Your City’ de power rock vol door de speakers knalt.

Natuurlijk laveert hij tussen de breedtes van het speelveld, want ‘Good Time’ lijkt nog kort iets van U2 geleend te hebben, terwijl ‘Get High?’ de punkrock ook niet uitsluit. Het is wel zo dat het op de overtuigende Danko Jones-manier dan gespeeld wordt. Die kracht is immer aanwezig, waardoor het geheel er voor de fan ook makkelijk in zal gaan.

Nee, Electric Sounds is geen plaat waarmee Danko Jones de wereld zal choqueren. Het is eigenlijk precies de plaat die men bij hem kan verwachten en de liefhebbers van Danko Jones verwachten ook niks meer en niks minder. Dus daarom gewoon geslaagd.  

Danko_Jones_Electric_Sounds_Cover_Artwork

Tracklist Electric Sounds

01. Guess Who’s Back
02. Good Time
03. Electric Sounds
04. Get High?
05. Stiff Competition
06. She’s My Baby
07. Eye for an Eye
08. I Like It
09. Let’s Make Out
10. What Goes Around
11. Shake Your City

DANKO JONES ONLINE

Website  
Facebook  
Instagram 
Twitter 
TikTok

AFM RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén