White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Elegant Weapons – Horns For A Halo

Leestijd: 2 minuten

Oké, het mag dan een nieuwe naam zijn, maar de verwachtingen zijn niet voor niks hooggespannen. Elegant Weapons, welke met de debuutplaat Horns For A Halo komt, bestaat louter uit leden die geen introductie meer nodig hebben. Dat debuutalbum van deze band verschijnt via Nuclear Blast, wat ook genoeg bijdraagt aan de verwachtingen.

Elegant Weapons

Zoals gezegd bestaat de band dus uit een mooie selectie welbekende muzikanten. De zanger is Ronnie Romero, bekend van onder andere Rainbow. Gitarist van dienst is Richard Faulkner van Judas Priest. De ritmesectie bestaat uit Accept-drummer Christopher Williams en bassist Dave Rimmer. Die laatste zal men gelijk linken aan Uriah Heep. Kortom, een bezetting die bulkt van de ervaring.

Horns For A Halo

In tien tracks laten deze heren horen wat de som van hun delen is. De invloed van de heavy metal, hardrock en aanverwante stijlen is vanaf het begin duidelijk. ‘Dead Man Walking’ en ‘Do Or Die’, welke ook al als single de wereld in geslingerd was, maken direct duidelijk dat deze band zowel opzwepend als melodieus sterk uit de verf komen. Dat Romero dit genre goed beheerst, is het cement, want dat maakt het een glanzend geheel.

‘Blind Leading The Blind’ onderstreept de kracht van Elegant Weapons op Horns For A Halo heel goed. De melodieuze opening doet denken aan Jimi Hendrix die Black Sabbath speelt, om vervolgens ook de invloeden van onder andere Alter Bridge in de sound te betrekken. Dat het aanstekelijk is, zorgt ervoor dat de muziek echt blijft hangen. Dat geldt ook voor het meer dan zeven minuten durende ‘White Horse’, welke erg sterk is opgebouwd. De genoemde invloeden lijken daar ook in aanraking te komen met Metallica ergens in de tweede helft van de jaren ’90.

Dat de verwachtingen hooggespannen waren, is iets waar de band duidelijk prima mee om heeft kunnen gaan. Horns For A Halo is namelijk een zeer vlammende debuutplaat die Elegant Weapons direct in de spotlight zet.

Elegant Weapons - Horns For A Halo - Artwork

Tracklist Horns For A Halo

1 Dead Man Walking 5:39
2 Do Or Die 5:21
3 Blind Leading The Blind 4:38
4 Ghost Of You 5:26
5 Bitter Pill 4:46
6 Lights Out 5:06
7 Horns For A Halo 4:04
8 Dirty Pig 5:00
9 White Horse 7:02
10 Downfall Rising 5:53

Elegant Weapons online

Website
Facebook
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop
Twitter
Facebook
Instagram


Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén