White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Girl in red – If i could make it go quiet

Leestijd: 2 minuten

Het wachten was voor de fans misschien lang, maar wie wacht, heeft ook wat. Girl In Red heeft flink naam gemaakt en dan zijn de verwachtingen hoog voor de eerste langspeler. Via AWAL is die debuutplaat van Girl In Red, If I Could Make It Go Quiet, daar.

Girl In Red

Marie Ulven is de dame achter Girl In Red. Deze uit Noorwegen afkomstige singer-songwriter werkt ook als producer, ondanks haar nog jonge leeftijd. In 2018 zag haar eerste release het licht. Dat was de ep Chapter I. Die werd een jaar later gevolgd door Chapter II, wat ook een ep was. Nu is daar dus haar eerste langspeler.

If I Could Make It Go Quiet

Girl in Red, ook wel bekend van nummers zoals ‘I Wanna Be Your Girlfriend’, heeft op 30 april haar eerste debuutalbum If I Could Make It Go Quiet uitgebracht. Het album bestaat uit 11 nummers en begint al meteen goed met het nummer ‘Serotonin’. Dit nummer werd al eerder als een single uitgebracht op 3 maart.

Zoals de fans wel weten, heeft Girl in Red haar eigen sound. Dit is ook weer zeker terug te horen in het nieuwe album met nummers zoals ‘Midnight Love’ en ‘Rue’. Zoals je hoort in vorige nummers die ze heeft uitgebracht zingt ze vaak over queer dingen die zij heeft meegemaakt. Dit hoor je ook weer terug in het album. Ze sluit het album goed  af met het mooie instumentale nummer It Would Feel Like This. Door haar lyrics wordt Girl in Red echt als een queer icoon gezien waardoor zij een grote groep jongeren aanspreekt.

Girl in Red heeft haar fans weer aangenaam laten verrassen met haar debuutalbum If I Could Make It Go Quiet. Dus ga er lekker voor zitten en laat je verrassen door dit goede album!

girl-in-red-album

Tracklist If I Could Make It Go Quiet

 1. Serotonin
 2. Did You Come?
 3. Body And Mind
 4. Hornylovesickmess
 5. Midnight love
 6. You Stupid Bitch
 7. Rue
 8. Apartment 402
 9. .
 10. I’ll Call You Mine
 11. It Would Feel Like This

Girl in Red online

Instagram
Facebook
Twitter
Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén