White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Grave Pleasures – Plagueboys

Leestijd: 2 minuten

Het is een band die heel snel ging en die ineens de fans heel lang heeft laten wachten. Toch heeft Grave Pleasures de nieuwe plaat klaar. Dat album zal via Century Media verschijnen. Dat nieuwe album van Grave Pleasures, welke de derde van de band wordt, komt met de titel Plagueboys.

Grave Pleasures

Het klinkt obscuur, en dat is het misschien ook wel, maar Grave Pleasures is een band die zich in de hoek van de post-punk en new wave begeeft. Mat McNerney, die onder andere ook van Hexvessel gekend kan worden, is de zanger van deze groep. Ondanks zijn Britse nationaliteit, is het een Finse band.

In 2015 kwam Grave Pleasures met de debuutplaat. Die was genaamd Dreamcrash. Overigens wordt hier hun periode dat ze nog onder een andere naam acteerden, niet meegerekend. Dreamcrash werd gevolgd door de 7” Funeral Party om in 2017 de nieuwe langspeler te zien verschijnen. Motherblood zorgde ervoor dat de band een groot publiek wist te raken.

Plagueboys

Toch heeft het dus zes jaar geduurd voordat middels Plagueboys de derde langspeler van Grave Pleasures daar was. Het resultaat is iets meer dan veertig minuten aan muziek waarbij Grave Pleasures de luisteraar een tiental tracks voorschotelt. ‘Conspiracy Of Love’ is met slechts een paar tellen minder dan zes minuten de langste track van deze plaat.

Vanaf de eerste tonen is het duidelijk dat Plagueboys de succesrit van de post-punk en new wave doorzet. ‘When The Shooting’s Done’ laat duidelijk horen dat deze band het in zich heeft om de luisteraar te laten trippen middels de herhalende ritmes, welke als een mantra in zal werken op de luisteraar.

Rijke invloeden

De sound van deze nieuwe plaat laat zich het beste omschrijven als een ultieme blend van aan de post-punk en new wave verwante bands. The Cure, Joy Division en Depeche Mode lijken in de hoofdmoot te zitten, maar ook The Clash, David Bowie en Echo & The Bunnyman lijken hun sporen na te laten in de sound. Dat zorgt voor een donkere, meeslepende sound die de luisteraar ook in beweging krijgt. ‘High On Annihilation’ en ‘Disintegration Girl’ zijn dan ook goede voorbeelden dat de jaren ’80 weer in volle glorie voortleven.

Grave Pleasures heeft met Plagueboys een sterke plaat gemaakt, een waarop men wel lang heeft moeten wachten. De tien tracks zullen goed in de smaak vallen bij de liefhebbers van de bovengenoemde bands en genres.

Grave Pleasures - Plagueboys

Tracklist Plagueboys

  1. Disintegration Girl (04:07)
  2. Heart Like A Slaughterhouse (03:22)
  3. When The Shooting’s Done (03:54)
  4. High On Annihilation (02:57)
  5. Lead Balloons (05:16)
  6. Imminent Collapse (04:34)
  7. Society Of Spectres (04:10)
  8. Conspiracy Of Love (05:57)
  9. Plagueboys (03:27)
  10. Tears On The Camera Lens (04:22)

Grave Pleasures online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén